sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Kotoa lähtemisen riemu?

Olen tainnut aiemminkin mainita, että minun on vaikea lähteä pois kotoa. Tarkoitan siis pidemmäksi aikaa, matkoille. Olen ehdottomasti koti-ihminen. Matkoilla viihdyn kyllä ja nautin vieraista paikoista ja kaupungeista. En vain tohtisi jättää kotia.
Lähdemme pienelle matkalle. Mies hankki minulle vesipumpun, koska lapolla vesi ei jaksanutkaan metsälammesta tulla pihallemme asti. Olemme kastelleen koko päivän koko pihaa. Mieskin (?) innostui kastelusta. Otin siitä kuvankin, mutta minua kiellettiin ehdottomasti laittamasta sitä "mihinkään blogiin" ;)

Madame Julia Correvon aukoo nuppujaan. Appivanhempani tulevat meille asumaan koira/kissa- ja kasvivahdeiksi. Olemme kastelleet kaiken niin kovin, ettei heille pitäisi helteestä huolimatta olla kohtuutonta vaivaa kastelusta.

Tässä joustinpatjan jousistossa kiipeää Multi Blue. Odotan, että jousisto ruostuisi kauniiksi pian.
Nimilapun mukaan tämä on Jacmanii. Kirjassani se tosin on hieman erinäköinen.

Kasvitarha on se paikka, mikä kyllä työllistää talonmiehetkin. Lavat kuivuvat nopeasti. Minun olisi pitänyt kyllä käyttää niissä katetta. Kaikki ruohosilppu on mennyt kurpitsapenkkiin.

Olen autuaasti unohtanut tämän(kin) krassin lajikenimen. Mutta on se aika hieno.


Palaan loppuviikosta. Lämmintä ja mukavaa, kasteluntäyteistä viikkoa kaikille!

11 kommenttia:

santra kirjoitti...

Upeanvärinen kukka tuossa krassissa. Hauska idea laittaa runkopatjan jouset kärhötueksi. :)

Henrietta kirjoitti...

Tiedän tuntee kodista lähtemisen vaikeudesta.Varsinkin kesällä on vaikea lähteä koska kukaan muu ei välitä kukistani niin kuin minä ja aina saa pelätä että kukat kuolee kun menen pois.Hölmöä mutta niin se vaan on.Se täytyy sanoa että paluu on aina yhtä ihana.Koti tuntuu uudelta, ihanalta ja kaikki on just niinko pitääkin.
Koita kuitenkin nauttia poissaolosta:)

jori kirjoitti...

Kärhöt ja kasvitarha ovat super upeita. Täällä ilmoittautuu myös toinen kotimyyrä, ei missään nimessä kuin päivän retkiä;) Luin muuten tänään jostain vanhasta lehdestä, että puutarha on ainuita paikkoja, joissa liioittelusta ei ole kuin hyötyä. Joten suurempia projektejaa vaan surutta kehiin. Mukavaa reissua ja paaaaaaljon ihania puutarhabongauksia.

Aila kirjoitti...

Samoilla linjoilla kotoa poistumisen suhteen.. Reissun paras hetki on aina kotiinpaluu :)
Ja tuo-mihinkään blogiin et tätä ainakaan laita- kuultiin meilläkin viimeksi eilen ;)
Pihassasi on kaikki niin kaunista ja rehevää ja tuo punainen krassikin.... Minä en osaa kärhöjä kasvattaa, niinpä voin ihailla sinun kaunottaria !

Tuija kirjoitti...

Ihania kärhöjä sinulla ja muutenkin tosi kauniita kukkasia.
Mulla on vähän sama vika, en tahtoisi millään lähteä pois kotoa, jotenkin olen niiin koti ihminen, että mua ei pahemmin haittaisi ollakin koko loma vaikka siinä nurkissa, mies on vähän eri mieltä, ja oikeastaan hänen takiaan lähden sitten mukaan. Nyt lomalla, käymme pienellä moottoripyöräreissulla Länsi-suomessa ja saaristossa, uskon että siitä tulee kuitenkin kiva reissu.

Inkivääri kirjoitti...

Ihan samat ajatukset kesämatkailusta, talvella on paljon helpompi lähteä, vaikka kotona viihdyn kyllä silloinkin - mutta kyllä matkallakin on mukavaa. Aivan ihanan värinen tuo tuoksuherne ja kaunista kaikki muukin. Oikein hyvää lomamatkaa teille:)

Sussi kirjoitti...

Minulla on samoja tuntemuksia kotoa lähdöstä, jää aina niin huoli kasveista, niiden kastelusta...

Piitu kirjoitti...

Samat sanat! Kotona viihtymistään saapi selitellä yhdelle jos toisellekin työkaverille, ystävät jo asian ymmärtävät. Siis kotoilu kunniaan ja nauttikaamme siitä!

Sanni kirjoitti...

Miten paljon hengenheimolaisia! Yleensä minua katsotaan kieroon, kun alan n. viikko ennen matkaa tuskailla lähtemistä... Kastelin vielä äsken kaiken läpi. Koirakin pärjää varmasti, koska saa Kepa-koiruuden seurakseen vahti-ihmisten lisäksi.

sariw kirjoitti...

Vähän sama täälläkin, en millään haluaisi lähteä kotoa pitkäksi aikaa... vaikka minulla on tosi tunnollinen lomakastelija ; )
Upeita nuo kärhösi. Meillä on niissä vasta ihan pienet nuput.
Mukavaa reissua !

pioni kirjoitti...

Kyllä kesällä lomaileminen on hieman vaikeaa, kun joutuu jättämään kukkaset kotiin ja joskus jopa jää joku kukinto näkemättä.
Silti pieniä reissujakin on ihan kiva tehdä;)