torstai 22. heinäkuuta 2010

Mitä tein kaksi päivää?

Tämä köynnösportti johtaa alapihaltamme ajotielle. Siinä on metallinen halpiskaari, jota oli tuettu heinäseipäillä. Portti oli painunut pahasti vinoon ja Köynnöskuusama paleltunut lähes juurta myöden. Ajattelin oikaista portin.
Se ei onnistunut lainkaan, vaan porttti romahti osiin ja heinäseipäät lahosivat käsiin. Ei ollut porttia eikä kunnon portaita tielle. Minä tein ne. Ihan itse! Käsiinjäänyttä ongelmajätettä (lue: painekyllästettyä) oli juuri sopivasti. Käsittelin sen mustaksi samalla aineella kuin yläpihan pergola.

Tässä kuvass tieltä päin. Porrasaskelmina maahan raudoilla "pultattuja" seuratalon hirren pätkiä ja välissä hurjasti kiviä.
Portti näyttää hassusti vinolla vaikka se on taatusti suorassa vatupassin mukaan. Vaikutelma syntyy tietysti siitä, kun kaikki muu on niin rankasti vinossa.

Porasin puukappaleisiin reikiä, joihin raudoitusverkkopalat asettuvat hienosti. Teen varmaankin hieman järeämmästä tarvarasta lapselle sen villiviinikäytävän, mutta koska verkkojen kiinnitys ei tule siitä näkymään niin kiinnitän verkon puihin ulkosyrjälle sinkilöillä (vai mitä ne nyt on?).
Aika kiva! Suunnittelussa joitakin tietämättämän silmälle näkymättömiä puutteita, mutta olihan kivaa!

Perustin puutarhayhdistyksen monen vuoden pohdinnan jälkeen. Kaikki ovat tervetulleita, mutta etäisyys asettaa tietysti haasteita toiminnassa mukana olemiselle. Tarkoitus on ylläpitää leppoisaa puutarhahenkisten yhteistoimintaa ilman kohtuuttomia osallistumisrasitteita. Yhdistys ei ole vain kotikuntalaisilleni tarkoitettu vaikka nimessa paikallisuus antaa muuta ymmärtää. Ensimmäinen jäsenkin tuli tänään naapuripitäjästä.

Kysyä voi :
ihpury@gmail.com

Tein hätäpäissäni myös jonkinlaiset nettisivut yhdistykselle. Olen siinä maailman huonoin, mutta siellä voi liittyä myös:
www.ihpu.suntuubi.com (kunhan yhdistys on rekisterissä, haen fi-tunnuksellista osoitetta)

Ihpu ry = Iitin harrastajapuutarhurien yhdistys :)

15 kommenttia:

Henrietta kirjoitti...

Nainen on sitten kätevä emäntä jos tuon ihan ite yksikseen pykäsit,olen kade.Saat olla ylpeä aherruksestasi todellakin.

Leena K kirjoitti...

Minä voisin olla hengessä mukana yhdistyksessä - ihan senkin takia, että pulahdin maanantaina uimaan Kuukson lampeen. Lapsuuden uimapaikkaan siis.

Aralia kirjoitti...

Tosi hieno! Vielä kun siihen kasvaa uutta vihreää... Mitä puunpalasia siinä tontin puolella noissa kuvissa on?

Sussi kirjoitti...

Hyvännäköinen! Tuo mieleen itämaisen tunnelman, ihan kuin portti toiseen maailmaan...

jori kirjoitti...

Ensimmäiseksi jättiläismäinen halimus ja onnittelu Puutarhayhdistyksestä ja toiseksi portti on niin komea, niin komea, että. Vautsi.
Mulla on niin kova odeliskivimma - tarvitsisin väölttämättä neljä obeliskia potagerin ruutuihin. Ja vähän muuta rakennetta ilmeen saamiseksi - vaikka säleikköpäärynän=)

Sanni kirjoitti...

Kiitos vain, köynnöskuusama on varmasti jo ensi kesänä ennallaan. Aralia: Puunpalaset taitavat olla kattotiiliä. Riviä on hieman oikaistu jo tuosta. Olen reunustanut "kaikkea" kattotiilillä.

Callista kirjoitti...

Wautsi :)! Hienoa että olet perustanut Iittiin tuon yhdistyksen. Olen pitkään lueskellut blogiasi enkä ole tajunnut, että asustelette lapsuudenkodistani kivenheiton päässä, eikä täältä jaalasta pitkä matka muutenkaan ole ;)! Kauniiksi olet laittanut puutarhanne!

pioni kirjoitti...

Oletpa kätevä käsistäsi, hienon portin sait tehtyä.

Satu kirjoitti...

Kerrassaan hieno portti ja upea suoritus! Kyllä meiltä naisiltakin onnistuu "miehiset" työt!!

Kuusirannan emäntä kirjoitti...

Voi jessus, miten energinen ja aikaansaapa olet! Olen seuraillut puutarhaprojektejasi ja nyt vielä yhdistyskin! Alan tuntea itseni ihan toivottoman saamattomaksi, kun seuraan toimiasi...
Joka tapauksessa, onnea yhdistyksellesi! Oiva idea! Jos olisit vähän lähempänä, liittyisin seuraan.

Sanni kirjoitti...

Kiitos Kre!!

Katso nettisivuja :) Kannattajajäsenyys kauempana puutarhuroiville on ilmainen. Nettisivuilla on liittymislomake.

Ja kyllä sinun puutarhassasi näkyy työn ja energisyyden määrä myös...Ei siis mitään syytä saamattomuuden tunteisiin.

jori kirjoitti...

Jippiajee arvaa kuka liittyi kannatusjäseneksi =)

sariw kirjoitti...

Olet kyllä taitava käsistäsi. Tuo portti on hurmaava ! Se on tosiaan jännä, miten kalteva maa saa portin näyttämään vinolta ; )
Ja onnea uudelle puutarhayhdistykselle !

Irene kirjoitti...

Kaunis portti, jotenkin niin selkeä ja miehinen. Siihen on turvallista tukeutua...kasvien siis.
Onnea vahvalle naiselle, joka sen suunnitteli ja toteutti!
Kuullostaa mielenkiintoiselta tuo sinun yhdistyksesi. Täytyy tutustua, josko voisi liittyä! Rakastan yhdistyksiä, siis mukavia sellaisia - ei mitään pakkopullia.

Sanni kirjoitti...

Kiitos Irene. Minustakin portti on miehinen. Pergolarakennelmamme on samankaltainen ja minusta hyvä vastavoima villinä rönsyileville ja varsin romanttisille kasveilleni. Pionit, sormustinkukat, salkoruusut, kärhöt, unikot, ritarinkannukset, daaliat ja muut hörhelöt kaipaavat rinnalleen hiukkasen miehistä otetta.

Kaikki ovat tosiaan tervetulleitä yhdistykseen, josta on tarkoitus tosiaan tehdä mukava juttu eikä mikään velvoitteiden rasittama pakko, josta jäsenet toivovat vuosien saatossa pääsevänsä jotenkin vaivihkaa eroon ;)