perjantai 16. heinäkuuta 2010

Olen kotona..

..ja kastelemassa kasviparkojani jälleen.
Nautimme lomaretkestämme täysin siemauksin. Meri oli tyyni mennen tullen, ruoka hyvää ja elämyksiä riitti. On hienoa olla lapsi ja lapsellinen. Kaikkea uutta voi löytää joka päivä. Ihan kuin olisi koko ajan löytöretkellä.
Matkaan mahtui yksi pikainen puutarhakokemus.
Rosendals Trädgård, butik och platbod (Rosendalsterassen 2, Stockholm)
Hänen Majesteettinsa mailla, lähellä Rosendalin linnaa on kasvihuoneita ja puutarha.
Kuumuus rajoitti elämystä jonkin verran, mutta alue oli viehättävä.

Kasvihuoneet olivat ihania. Tässä myymälä.Paikassa kannattaa varmasti käydä. Muita puutarhakohteita en edes paikantanut, olihan kyseessä löytöretki ja elämysseikkailu viisi-vuotiaan näkökulmasta. Siitä lisää myöhemmin.

7 kommenttia:

jori kirjoitti...

Jes - olet vihdoinkin siis palannut. Blogikierroksessa on ollut selvä aukko ja huomenna kuvia sieltä koulunmäeltä kehiin ;)

Irene kirjoitti...

Hei Sanni!
Olet ollut Rosendahlin puutarhassa. Se on fantastinen paikka. Mieleeni muistui oma retkeni nuorimman poikani kanssa vuosia sitten. Silloin siellä olivat taiteilijat rakentaneet teoksia puutarhaan. En unohda sitä ikinä.

Tuija kirjoitti...

Ruotsissa on puutarhamyymälät ihania, kun käyn Ruotsissa, luuhaan aina kaikki Blomsterlandit sun muut, mielestäni siellä on paljon parempi tarjonta kuin meille.

Henrietta kirjoitti...

En ole käynyt ruotsin myymälöissä mutta tietämättikin komppaan Tuijaa.En ymmärrä miten suomen puutarhamyymälöissä ei ole oikein tajuttu mitä kaikkea ihanaa saisi naisille myytyä.Jos ikinä perustaisin oman liikkeen (mitä en tee) hommaisin varmaan englannista kaikkea upeeta kierrätettyä kamaa.
Ostitko mitään ihania "aarteita" ruotsista?

Sanni kirjoitti...

En ostanut mitään. Rosendalissa oli ihania ruukkuja, mutten sitten tullut ostaneeksi. Ja koska miesenergia vei kovaa kyytiä toisenlaisiin kohteisiin jäivät muut puutarhaihanuudet kokematta.

Minulle saa oikein mielllään ehdottaa paikkoja Tukholman lähistöllä. Houkuttelenpa keväälllä ystävättäreni puutarhaihmeitten ääreen Ruotsin maalle.

sariw kirjoitti...

Kävin pari vuotta sitten Tukholmassa Zetas -puutarhamyymälässä. Siellä sitten kuluikin aikaa tosi monta tuntia. Söimme sen ravintolassa herkkuja, jotta taas jaksoimme kierrellä.
Paikka oli elämys monella tavalla !!! Suosittelen !
Niin ja tulihan sieltä vähän jotain ostettuakin : )

Erjuska kirjoitti...

Ihania saviruukkuja ja tuo auringonlasku - se on mahtanut olla mykistävä livenä : )

Uusia puutarhoja on aina kiva katsella - niistä voi saada mukavia innoituksia omallekin pihalle. Tuossa yhdessä kuvassa pisti silmään tuo reunusten kanttaus joka on tehty ilmeisesti ihan tiiliskivillä - se on mainio. Ei tule rikkaruohot kukkapenkkiin.

Terveisin Erjuska