lauantai 8. syyskuuta 2012

Kanalajuttu


Kanala ja ulkotarha ovat vihdoin valmiit. Sisällä 10 neliön kanalassaan kanat ovat asuneet jo viikon. Ulkotarhan kateverkon sain kiinni tänään ja kanat saivat ulkoilukäyttöönsä 25 neliötä lisätilaa.


Oven auettua valtasi kanaväen suuri hämmennys. Vasen kukko on Severus Kalkaros ja oikea Rubeus Hagrid. Severuksen takaa kurkkii ilmeisesti Minerva McGarmiva ja Hagridin sivusta Rowena Korpinkynsi.


Tässä Hedvig  pohtii uuden tarhan mahdollisuuksia.


Ensimmäinen rohkea oli Minerva, joka lensi hurjan matkan melkein ulkotarhan katonrajaan asti. Maatiaisilla on syytä olla katettu ulkotarha, jos pihassa on jahtaavia koiria, taivaalla kanahaukkoja ja metsissä kaiken maailman kananhimoisia petoja. Ainakin minun kanaseni lentävät oikein hyvin ja korkealle.


Severus ja Bellatrix katsovat Minervan perään, että: "Et voi olla tosissas, järkkyy!"


Kanoilla kesti yllättävän kauan rohkaistua ja siirtyä uudelle alueelle. Kuikuilu ja tilanteen aiheuttama levoton potpotus oli valtaisaa.


Hagridin kokeiltua lentotaitoaan, siirtyivät muutkin ulkosalle pikkuhiljaa ja ovat siellä edelleen. Näyttäisi siltä, etteivät ne tyhmyrit nyt osaa mennä takaisin sisään. Pitää mennä pitämään kanakoulua.


Tässä ulkoutumista pohtivat Molly Weasley, Bellatrix Lestrange os. Musta, valkokyntinen Hedvig ja Hermione Granger.

Voi ihme tätä nimistöä :)

16 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Mistä olet kaikki nuo nimet keksinyt? Voin kuvitella sitä kaakatusta ja pään pyöritystä!!!!

Sanna kirjoitti...

Nimet on poika valkannut Harry Potterin valtavasta henkilömäärästä. Kun vain muistaisin ne. Jouduin noihinkin kuviin pyytämään tunnistusapua lapselta ;)

Irene kirjoitti...

Potteri-suvun kanoja ja kukkoja!
Hyvä, että olet kattanut tarhan. Itsekin pohdin jo keväällä kanojen hommaamista. Meillä on kettu ja kanahaukka pihan liepeillä ja välillä pihalla. Sinulla näyttää olevan tosi turvallinen tarha.

Cheri kirjoitti...

Aivan ihana kanapostaus. Kauniita eläimiä. Tekee niin mieli omaa kanatarhaa. Täällä on koko kesän kuulunut kukon hyvin äänekästä kiekumista ja se on niin ihanan tunnelmallista. Kukko on ilmeisesti jollakin kesämökillä, sillä naapureilla ei ole siipikarjaa. Millainen kankopin pitää olla? Onko se eristetty, lämmitetty?

Sanna kirjoitti...

Cheri: Kanala on eristetty oikein kunnolla villalla ja tuulensuojalevyllä. Maatiaisrodut kestävät hyvin kylmää. Tavoitteenani on turvepehku, jonka päällä on olkea. Lisään vielä vähän turvetta ja odotan, että joku tuttu viljelijä paalaisi olkea. Huonolta näyttää oljen saanti näillä sateilla. Toimiva pehku lämmittää hiukan kanalaa. Lisäksi voi laittaa lämpölampun tms. ettei lämpötila putoaisi miinukselle kovillakaan pakkasilla.

Kaivamallakaan tarhaan ei pitäisi päästä, kun verkotin ulkopuolelta maan ja kasasin päälle sepeliä ja kiviä.

Maija kirjoitti...

Vaikka en edes ole Potteristi niin sen verran tiedän, että nimet oli tuttuja, ihania, onko niille jotku lyhennelmät? Tämmöiset jutut ei tee hyvää mun omalle kanojen hankinta kuumeelle :)

Jonna kirjoitti...

Parhaat kanojen nimet ikinä. McGarmiva on mun suosikki :D

Mari kirjoitti...

Oi ihania kanoja ja kukkoja! Ja nimet niillä... :)

Anonyymi kirjoitti...

Minkä rotuisia nämä maatiaiset ovat?Kanat ovat kyllä niin huvittavia,tänään jätin omilta tyrnäväläisiltäni ulkohäkin oven auki että pääsevät pihalle kuopsuttelemaan.Koko kesän ne ovat sieltä yrittäneet kuikuilla ja karkailla kun silmä välttää,mutta nyt kun ovi oli auki ja luvalla sai tulla,ei siitä meinannut tulla mitään... ;D

Sanna kirjoitti...

Maija: Kanoja kutsutaan etunimillään, paitsi Hagridia, jota siis kutsutaan Hagridiksi. Olen kuullut lapsen kutsuvan Severusta Sepoksi ;)

Anonyymi: Nämä ovat iittiläistä kantaa. Pakkohan se on tässäkin asiassa olla kotiin päin :) Jos olisi tiloja, niin hommaisin kyllä jotain muitakin kanoja. Plymouth Rockeja tai jotakin toista harvinaista maatiaiskantaa.

Maikki kirjoitti...

Mä en ollut tiennytkään että kanat (ja kukot) voi olla noin ilmeikkäitä ja fotogeenisiä! Wau mitä tyyppejä!

Anonyymi kirjoitti...

No ilman muuta,kotiin päin vedetään täälläkin kanojen kannassa ;)
Unohtui edellisessä kiittää ihanasta blogista,perjantaina löysin ja unohduin tunneiksi lueskelemaan.Varmasti jää tavaksi!
-Anni-

Anonyymi kirjoitti...

Ooh, onnea! :D

Sinulle on haaste blogissani.

kanatarha kirjoitti...

Oi! Hieno tarha! Ja upeat kuvat! Kuinka vanhoja nämä nyt ovat? Aloittelevatko munintaa jo?

Pieni tarkennus (jos sopii? :)) kanojen kylmänkestoon. Mikään kana ei kestä kovin kylmää, heltat paleltuvat herkästi ja menevät lisäksi ripulille. Meillä on sekä hybridejä (hyvinkin paksuja ja elinvoimaisia rouvia :D) että maatiaisia, ja kyllä alle +10 asteessa alkaa ongelmia tulla koko parvelle, varsinkin syyspuolella kun on kosteaa. Mutta lämpölamppu tai patteri kuivattaa mukavasti ilmaa.

leena kirjoitti...

Voi miten kiva postaus! Juuri mietin tänään kana-asioita, kun ensi kesäksi olisi tarkoitus muutama kananen hankkia. Olisi kiva pitää niitä ympäri vuodenkin, mutta emme varmaan saa rakennettua lämpöeristettyä kanalaa...

Pikkutalon emäntä kirjoitti...

Ihania kanoja! Ja hyvännäköinen kanala <3