maanantai 28. tammikuuta 2013

KakkupakkomielleOli lauantaina tilaisuudessa, jossa sain mahdottoman herkullista täytekakkua. Sunnuntaina oli pakko kokeilla pystynkö itse samaan. Kakku on syötävän näköinenkin, sisältä suklaata ja vadelmaa, unelmankuohkeaa moussea ja mehevää suklaakakkua.

Kinuskikissasta löytyi sopivan oloinen kakkupohjan ohje.
Nyt vaihtaisin ehkä pohjan tähän.

Täytteeksi sovelsin tätä.
Täytteeseen (kahteen mousseen) käytin n. 5 dl kuohukermaa ja purkin mascarpone-juustoa. Puoleen mausteeksi sulatettua suklaata, puoleen tomusokeria ja survottuja vadelmia. Pinnalle vain kahta eriväristä kermaa. Kerman kanssa ei pidä pihtailla, kun tekee täytekakkuja. Minua hermostuttaa sellainen pursotuskoristeiden tekeminen, jos kerma uhkaa loppua! Kermaa on oltava PALJON!
Myös pursotustyllat ovat hyvä hankinta. Teräskärjet ovat ikuisia ja työ sujuu hyvillä välineillä.

Syötin kakun työmaalla ja sain tilauksen myös ensi maanantain henkilökuntapalaveriin. Kauniit astiat tuovat jatkuvasti iloa!
Tällä hetkellä käteeni sattuu useimmiten Marimekkoa.
Siirtolapuutarha on lupaus kesästä ja muotokieli täydellistä.4 kommenttia:

Emilie kirjoitti...

No jo on herkullisen näköistäkin, ei ihme jos sait tilauksen uudellekin!

Irene kirjoitti...

Herkullisen näköistä ja varmasti -makuista!
Olen aina jostakin syystä pelännyt itse tuota pursottamiseen ryhtymistä. Täytyy nyt korjata tilanne ja hankkia kunnon työväline moiseen.

Susanna kirjoitti...

Kakuissa on kyllä se paha puoli, että hyvää ja kaunista kakkua saadessa tekee mieli itsekin kokeilla. Ja todellakin, terästyllat ne olla pitää. Muovisten kesto on niin ja näin :/

Maikku kirjoitti...

Herkullisen näköinen leipomus, täytynee kokeilla samankaltaista. Blogissani olisi sinulle pieni haaste. :)