sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Talvipuutarha - ja pah!

Ajattelin kuvata kaunista lumen peittämää puutarhaa....
Olin juuri käynyt läpi kesän kuvia ja ei siellä nyt mikään näytä miltään! Odotan siis siihen hommaan parempaa valoa sekä asennetta.


Teki mieli vain tulla sisään ja ottaa mallia näistä:

Joku voi kauhistella, kuinka meillä kuratassut valloittavat valkoisia huonekaluja. Ikean Ektorp sarjan nojatuolit ovat mitä parhaimmat. Irtopäällisen voi pestä vaikka kloritella, eikä se kulahda kuten värilliset. Sain joulun alla jonkin mielenhäriön ja ostin kahteen tuoliin punaiset päälliset. Viimeviikolla vaihdoin takaisin vaaleisiin niin kiireellä, etten edes muistanut ottaa kuvaa punaisista. 
Ihanat valkoiset tuolit!!!


Sain haasteen Sadulta. Kiitos!
Haaste tuli hyvään kohtaan, kun olen pikkuhiljaa virittynyt ajattelemaan puutarha-asioita laiskan puutarhavuoden jälkeen. Ajattelen kevättä myös hiukan pelolla, sillä valtavan märkä kesä ja syksy eivät välttämättä tiedä hyvää talvenkeston kannalta vaikka mäessä ollaankin.

Haasteessa kysytään kasvihankintoja vuodelle 2013.


Syrikkä on saatava. Viime kesä meni odottaen elon merkkiä - turhaan. Parina vuonna kukkinut Syrikkä houkuttelee valtavasti perhosia.Pioneita hankin joka vuosi. Pelkään, että kärhöjä on menehtynyt ja joudun hankkimaan uusia aukkopaikkoihin. Kuvan ruusu on Rosa ´Zigeuner Knabe´ eli Mustalaispoika. Se on hankintalistalla, samoin Rosa Merveille. Yksivuotisista polttelevat kaikkein eniten tuoksuherneet, mutta mistä sitä tietää, mitä on hankittava. Todennäköisesti hankin paljon enemmän, kuin nyt aion.

Toivoisin, että hankitoja pohtisivat tietenkin vanhat blogiystäväni  Irene, Jori sekä Quu, mutten sen kummemmin haasta ketään. (Enkä missään nimessä tarkoittanut, että em. puutarhurittaret olisivat vanhoja)

Kasvien pohdinta sai minut palaamaan Villin pihan arkistoon. Joka vuosi tähän aikaan on aivan yhtä uskomatonta, että TÄLLAISTA on tai TÄLLAISTA! Huoh!

10 kommenttia:

My life kirjoitti...

Tuommoinen syrikkä munkin pitäisi hankkia..

Joo, ei minuakaan innosta talvista puutarhaa kuvailla. En löydä sieltä oikein mitään kuvailtavaa.

Emilie kirjoitti...

Oi mikä Ihana toukokuu!
Tuo syrikkä olisi kyllä ihana myös. jotain taikatemppuja varmaan tarviis, jotta se talvehtisi :)

Maria kirjoitti...

Ihanan raukea tunnelma! Talvipuutarha jättää kylmäksi ja saa tuntemaan raastavaa versojen kaipuuta.

Karolina kirjoitti...

Minullakin ollut mielessä käydä joku päivä kuvaamassa talvipuutarhaa (ennenkuin kaikki pensaat ja muu kasvava hautautuu valtavien lumikasojen alle) mutta sininen valo, valon vähäisyys ei oikein innosta...

Mutta kevättä odotellessa, blogissani on sinulle haasteena 11 puutarhakysymystä. Mukava olisi lueskella jos ehdit vastailemaan.

Mukavaa alkavaa viikkoa,
Karolina

Hanne kirjoitti...

Meillä on kaikki niin lumen peitossa, ettei kuvattavaa pihasta juuri löydy:)

Tuo Syrikkä on kiva tuttavuus.

savea ja papuja kirjoitti...

Uudenkaupungin kukkamessuilla on haaste puutarhablogia pitäville. Sen haasteen varjolla voi esitellä kukka-aarrettaan ja ihania kesäisiä kuvia. Linkki:
http://www.kukkamessut.blogspot.fi/2012/12/tammikuun-blogihaaste-puutarhani-aarre.html

GardenianKati kirjoitti...

Syrikkä himottaisi täälläkin. Perhoskasvit on yleensäkin ihania, kuten myös perhoset. Nauratti nuo sun nukkuvat pikkuystävät =D

sariw kirjoitti...

Minäkin suunnittelin lähtöä pihalle kuvaamaan, mutta aina ehtii tulla hämärä ; )
Ehkäpä olikin hyvä, että kaivoimme taas syyssyrikät kellariin talvehtimaan. Ne kun piti kokeeksi jättää ulos maahan. Nyt ainakin ovat hengissä. Ne on niin kauniitakin : )

Tessa kirjoitti...

Haastetta pukkaa :D
http://vehkosuo.blogspot.fi/2013/01/vaihdetaanko-paikseen.html

Irene kirjoitti...

Pihalla ei näytä nyt juuri miltään jos on juuri tutkinut noita toukokuun viehkeitä kaunottaria värikkäissä mekoissaan.
Syrikkää en uskalla enää putarhaani istuttaa. Olen onnistunut tappamaan jo kaksi. Vaikka täytyy myöntää, että kukkiessaan sen ympärillä kuului kyllä runsaasti siiveniskuja.
Itse en ole vielä oikein paneutunut tuohon ensi kesän taimi- ja siemenhankintaan. Tiedän ainoastaan sen, että kohta multaan pääsee taas jättiverbenan siemenet.