keskiviikko 19. heinäkuuta 2006

Piikkejä pimeydessäMinulla on kukkavaje.Puutarhassani ei kuki oikein mikään. Mitähän istuttaisin perennaryhmiin, mikä kukkisi heinäkuun puolivälistä eteenpäin? Ehdotuksia otetaan vastaan, ei mielellään oranssia, keltaista tai oranssinpunaista....

6 kommenttia:

Ziina kirjoitti...

päivänliljathan kukkivat nyt mutta ne taitavat kaikki olla ei-toivotun värisiä. ruusuja? malvat, unikot,palavarakkaus, ruiskaunokit ovat näköjään myös nyt kukassa kun tuonne pihalle tiirailen.

Sanni kirjoitti...

Äh,kun mulla on värirajoitteita. Palavarakkauskin on musta niin oranssinpunainen, että!Malvat on jees! Kai mun on ensikeväänä istutettava värililjoja kukkoriskistä huolimatta ;)

Kati kirjoitti...

Actually, there are day-lilies in pink, purples and maroons --many quite lovely ones. My sister has a couple of creamy white ones that are beautiful. Are your delphiniums, shasta daisies, done? What about hosta,phlox, Russian sage,campanulas,some of the everblooming roses, or hollyhocks?

risulintu kirjoitti...

Meidän pihassa (puolivarjoisassa paikassa II-lla) kukkivat nyt jalopähkämöt, rantakukka, kellokukat, malvat, kuunliljat ja varjoliljat. Verikurjenpolvikin jatkaa vielä, vaikka muut ovatkin lopettaeet.

Punatähkät sekä syysleimut ovat mukavalla nupulla. Samoin valtikkanauhukset, vaikka eivät värillään minua oikein miellytäkkään.

Oikein varjoisassa paikassa lopetti vasta kukintansa mm. saksankurjenmiekka eli valoisuudella/varjolla voi kukinta-aikaa vähän jatkaa.

Tellu kirjoitti...

Itselläni kukkii parhaillaan kivikkoryhmässä tarhavuorineilikat ihanan pinkissä sävyissä :D No, on joukossa myös yksi valkoinen (tai aavistuksen vaaleaan punaiseen vivahtava) lajike. Neilikat kyllä leviävät kovasti. Ja monet kuunliljat kukkivat myös tähän aikaan, vaikka niiden kukat ovat melko vaatimattomia. Malvasta on korkeaa ja matalaa, valoista ja vaaleanpunaista.

laura kirjoitti...

Kommentoin tänne vanhaan.... :)
Ehdotan perennamaista vaaleanpunaista alionushka- kellokärhöä, kukkii heinäkuulta lokakuulle, elokuunasteria ja syysasteria, ritarinkannuksia, kaukasianmaksaruohoa, väriminttua, malvoja, tavallisia kärhöjä, (niitäkin voi laittaa perennojen lomaan kiipeilemään), ukonhattuja,ja ehdottomasti parhaimmasta päästä: ruusunätkelmää (tuoksuton, monivuotinen hajuherneen näköinen)..