sunnuntai 21. tammikuuta 2007

Varjohaaveita


Puutarhassani on paljon varjoisia metsänraja-alueita. Mikään määrä varjoperennoita ei siis ole liikaa.

3 kommenttia:

quaint kirjoitti...

Voi miten kauniita kuvia! Woodland onkin nyt tämän hetkinen muoti-ilmiö! Onko metsä kuusi-, koivu vai mäntymetsää?

Mäntymetsä olisi kaikista paras, mutta sekametsissäkin on tunnelmaa ja siellä kasvaisi monenlaiset kasvit.Lehto olisi tietysti huippu.

Jos teillä sitä tilaa on - niin miten olisi isot alueet saniaisia (luonnonvaraisia), kieloja, käenkaalta, erilaisia valeangervoja.. sellaista vihreäpainotteista ja sekaan jotain kukkivaa.

Toteuttaisit aina pienen palan kerrallaan! :)
--
http://quutamopuutarha.blogspot.com

Sanni kirjoitti...

Niin- tilaa kyllä on. Rinteessä tontin etelärajalla on ilmeisesti pellolle kasvanut lehtomainen metsäkaistale. Aluskasvillisuudessa on jo nyt paljon kieloa ja valoisammassa kurjenkelloa. Saniastakin on tontilla ja olen sitä pikkuhiljaa siirrellyt. Metsässä on kuusia ja lehtipuita. Ideasi on oikein hyvä. Jotkut istutusalueistani ovat umpeen kasvaneita ja jakotaimiakin riittää. Viime kesänä tein kävelypolun metsään trimmerillä, mistä lapsi nautti kovin. Metsäpolku piti kävellä kerran päivässä. Kielojen tuoksuessa se olikin aika mukavaa.

quaint kirjoitti...

Voihan sinne metsäpuutarhaan myös siirtää niitä jakotaimia - kurjenpolvia näyttää olevan mukavasti.Jotain isoja ja reheväkasvuisia taustaksi ja etualalle sitten pienempää kasvia ja polku kiemurtelemaan väleihin.Ja jos siellä kasvaa isoja kasvustoja jotain kasvia eikä ole ns. paraatipenkki, niin sieltä voisi huoletta kerätä kukkasiakin maljakkoon.

Laitan tässä joskus kuvaa omasta pikkulampiprojektista ja ideana siinäkin on ne ylijäämätaimet. Istutan yleensä tiheään, että saan rehevää ja sitten taas paljon kasveja omaan käyttöön, ettei aina tarvi ostaa kaikkea.

Hankin muuten vaaleanpunaisen kielon viime kesänä, saas nähdä tuleeko siitä yhtä kaunis kuin valkoisesta.