maanantai 5. helmikuuta 2007

Kasvihaaveita- haavekasveja

Onko kenelläkään (ts. Quaintilla, hiljaista on muuten) kokemusta tästä suloisesta poimulehdestä, Alchemilla alpina? Missään ei ole tullut tainta vastaan, siemeniä olisi ulkomailla tarjolla.

5 kommenttia:

quaint kirjoitti...

Juu, on kokemusta. :)A. alpina on Särkän perennataimistolla tarjolla ja varmasti muuallakin noissa jotka ovat perennoihin erikoistuneet..

Vuoripoimulehti,A.hoppeana on myös samankaltainen, mutta vähän suurempi kuin tunturipoimulehti.

Aika pieniähän ne taimet on taimistoilla ja yleensä poimulehdet on helppoja kasvattaa siemenistä joten jos olet tilaamassa ulkomailta, niin kannattaa ja saahan sillä siemenpussin hinnalla useita pikkupoimulehtiä. Voit sitten kokeilla erilaisiin kasvupaikkoihin!

Sanni kirjoitti...

Arvasin, että olet kokeneempi henkilö :)Minusta tuo on jotenkin niin kaunis ja ne muutkin poimulehdet ovat tietysti houkuttelevia. Siellä Jelittolla oli monia minulle täysin uusia ja ihania poimulehtiä. Piru vieköön, että pitkin mennä surffaamaan kaikenmaailman siemenkauppoihin. Ainaskin miljoona tarvetta tuli samantien.

Mary kirjoitti...

Hei!

Kyllä me muutkin täällä ollaan. On vain niin kauhian kylymä ja lunta puoli metriä sen puutarhan päällä. Että minä jatkan varmaan vasta huhtikuussa touhujani.
Teidän juttuja on mukava katella sekä Quun että sinun, näin pakkasen keskellä Rovaniemellä.

Sanni kirjoitti...

No hei Mary, kiva kun kävit lukemassa!

Mitkä on Quaint sun parhaat kasvatusvinkit. Miten Geraniumit kasvaa siemenestä, eikös osa ainakin aika helposti? Akileijatkin kai ihan hyvin? Olen kasvattanut siemenestä ihan minimaalisesti pari kellopeippiä ja sormustinkukkaa, todella haasteellista viljelyä...

quaint kirjoitti...

Tästä tuli romaani, pahoittelut :D

Poimulehdistä ainakin luonnonvarainen ja jättipoimu kasvavat siemenistä helposti. Tuskin tuon pienenkään kohdalla on mitään kummempia jippoja.

Helpoiten kylvö onnistuu siten, että kylvät purkkiin ja purkit pihalle lumen alle piiloon - kannattaa laittaa johonkin laatikkoon tai verkottaa ettei linnut/myyrät pääse mellastamaan. Siemenet itävät kun lämpötilat on sopivat eikä tarvi totuttaa ulkoilmaankaan.

Akileijojen kanssa voi menetellä näin (osa ei tarvi edes kylmäkäsittelyä): kylvät purkkiin ja kastelet hieman, purnukka joko kellariin tai muuhun viileään tilaan tai jääkaappin. Jääkaappikylvökset itää nopeasti (2-3vkoa max) ja kun on itänyt otat valoon (yöksi kiikutat viileään). Tai sitten kylvät syksyllä tahi nyt purkkiin ja purkki lumihangen alle.

Sisäkasvatuksessa valon ohella on erittäin tärkeää tuuletus. Pieni tuuletin kannattaa hommata, että kasvusta tulee jämäkkää.

Kaikki Geraniumit ei edes tarvitse kylmäkäsittelyä. Ne voi kylvää suoraan avomaalle, purkkiin sisälle tai pihalle. Laitoin kyllä varmuudeksi kylmäkäsittelyyn eli kylvin jo syksyllä.

Yleensä kasvit kyllä itää, mutta kriittisin vaihe on koulinta - se on pakko tehdä, että kasvu vahvistuu ja toinen on sitten ulos vieminen. Kasvi saattaa taantua tai kuolla jos sen heti vie pihalle, eikä se ole tottunut olosuhteisiin.

Tässä nämä pähkinänkuoressa. Kannattaa Sanni vain kokeilla! Harjoitus tekee mestarin. En itekään ole mikään huippukasvattaja, mutta joskus onnistun ja usein en.. ;)

Mary, kiva tietää, että sinäkin olet kuulolla. Me Sannin kanssa odottelemme raporttia! :)

En onnistunut kirjautumaan sisälle.. höh..
t.quaint @quutamopuutarha.blogspot.com