lauantai 24. maaliskuuta 2007

No niin...

Well well...

Tässä sitä on alkua. Piha on vielä niin märkä, että Päkätin (pihatraktorin nimi) uppoaa ja kottikäryssä ei ollut renkaassa ilmaa. Hommaa pitää jatkaa, kunhan hieman kuivahtaa. Juuri sopivasti tuo korottaa penkkiä, että saan lisätyksi uutta hyvää multaa. Reunus aikoo lähteä tuosta kaartumaan kohta oikealle alas, mikä on istutusalueen laajenemissuunta. Etelärinteessä oli ihan t-paita keli.
Her is some bordering with old roof tiles. Ground is still very wet, even walking breaks the lawn. But the weather is so warm ( 10 celsius in the shade) and spring is really here.

Tämmöinen se pihani kahtia jakava muuri on. Rinne on ollut sen verran jyrkkä, että ovat fiksusti pengertäneet puolesta välistä koulun vanhoilla kivijalkakivillä.

Metsässä muuri kaartuu kauniisti. Kuva on otettu samasta kohdasta eri suuntiin.

5 kommenttia:

quu kirjoitti...

Ooh :) On sulla vaan komeat elementit pihassa. Miten korkeaksi aiot kattotiilireunuksen tehdä? Tuossa varmaan viihtyisi aremmatkin, jos paikka ei ole liian märkä, kun muuri lämmittää.

Mitä kasveja aiot tuohon istutella - onko miten aurinkoinen?

Sanni kirjoitti...

En mie oikeen tiedä, siinä kasvaa jo ennestään jotain, joten kovin korkeaksi en meinaa nostaa, kun joudun muuten kauheisiin siirtohommiin. Tai miksei sitäkin voisi harkita.

Se on aivan aurinkoinen paikka ja uskon myös, että aremmatkin menisi. Nyt kun kehittelin sitä tiilireunusajatusta, niin siitä on tulossa aikas pitkä ;)Enkä yhtään ole suunnitellut kasvistoa. Jakotaimia tulee itseltä jo jonkin verran. Pioneita tulee kuitenkin ostettua.

Se piha viettää vielä tuostakin nurmikosta vaan alespäin, joten ei siinä vesi pysy. Enemmänkin pengerryselemenntinä toimivat nuo tiilet. Pysyy multa paikallaan ja rajaantuu hyvin nurmikosta.

Sanni kirjoitti...

Ja edelleenkään en osaa kirjottaa, noloa!

Jaska kirjoitti...

Komea on tosiaan muurisi. Siihen voisi vaikka laittaa niitä alppiruusuja. 8-)
Ritarinkannuksia ja iiriksiä...

Tuommonen minullakin pitäisi olla.:-(

Anita kirjoitti...

Ah, a path made of those roof tiles is a clever idea, too! If only I had such old material, too! I need to make two paths in two different (new) beds this spring - unfortunately, we have to buy the bricks...

Happy gardening!