maanantai 9. huhtikuuta 2007

Unelmointia / Dreaming

Olen kaivanut esiin vanhoja puutarhalehtiä ja löytänyt ties kuinka monta "pakko saada"-kasvia. Viime viikolla ostin ensimmäiset Daalian mukulani, Vanessa ja Tsuki Yori no Shisha. Lisäksi haluan sillan ojan yli (teko-ohje oli jossain lehdessä). Vanhassa Piha ja Puutarha lehdessä oli aivan mieletön Pioni-puutarha, jollain Tommy Lundqvistilla Ruotsissa. Yli kaksisataa lajiketta!! Kyllähän minäkin voin siis vielä muutaman hankkia..Tänään menen kyllä kivensiirto puuhiin, satoi tai paistoi!

I´ve been reading old gardening magazines and having too many wild ideas. I Really need to have Dahlias and many other plants which I really cant´t live without (some listing below) :) In the picture there is my first Dahlias ever, Vanessa and Tsuki Yori No Shisha. I allso need little, self made bridge over the ditch. Today I´m gardening, no matter how bad weather it is!
Pakko saada:
Kärhöjä ( few Clematis)
Astrantia Major ( pink)
Pioneita ( peonies)
Syreeneitä (Lilacs)
Hostas
ja vaikka mitä muuta.... ( and the list goes on...)

7 kommenttia:

quu kirjoitti...

Kylvin valtavasti erilaisia tähtiputkia (Astrantia) ja lähetän niitä ilomielin sinulle, jos vain kylmäkäsittely on onnistunut. Syksyllä kun satoi vähän turhan paljon. Minulla on vain kaksi tähtiputkea joista toinen on kirjavalehtinen'Sunningdale Variegata'. Tosin se vihertyy kesän edetessä, mutta syksyn viileydessä kasvaa taas kirjavia lehtiä ja toinen on ihan tavallinen valkokukkainen (pikkutaimi). Olen ehdottomasti sitä mieltä että tähtiputket on omiaan teille! :)

Sanni kirjoitti...

Minulla on vain yhtä tähtiputkea ja se onkin kylväytynyt iloisesti jokapaikkaan... Se on juuri se valkoinen. Olen nähnyt kauniita roosan sävyisiä ja tummempiakin kuvissa.

Oletko kiinnostunut siitä "valkoisesta " lehtosinilatvastani, jossa oli sitä violetihtavaa keskellä. Niiden siementaimia on paljon, kunhan vain tietäisi mikä on sinisen ja mikä valkoisen siementaimi. Lisäksi kylvin vaaleanpunertavaa Apricot delight-lajiketta ja Polemonium boreale-nimisiä siemeniä.Olikohan se karvasinilatva tms. ;)

Tähtiputket ovat ihania varjon lehtiperennoiden seurassa sekä pionien väli- ja taustakasveina. Kuten myös tietysti Jättipoimulehdet.

Anita kirjoitti...

Haha, very funny! I just wrote a longer comment on my opinion on dahlia's on quu's blog. (I won't repeat it over her as you visit her blog regularly, too).

Good luck with yours! ;-)))

Laurier Rose kirjoitti...

Kevät alkaa tuntua - kukkarossakin. ;D Pakkohan niitä on saada! Ihana tuo lilja... Minkä merkkinen?

Sanni kirjoitti...

L.R.- Se lilja on aasialainen Chianti, nimeltään. Laitoin syksyllä jo joitain liljoja ja toivon nyt, että liljakukkoarmeija ei heti iske. Olen ollut liljaton muutamia vuosia...

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Ompa ihania daalioita. Mulla ei ole ikinä niitä ollut, kun ei ole paikkaa missä ne säilyisi talven yli. Joo hulluksi meinaa tulla ennen kun pääsee puutarhaan kunnolla töihin, maa on vielä jäässä!!!

Tiina kirjoitti...

Heipati hei! Meillä olisi syreenien juurivesoja vaikka muille jakaa. (kirjaimellisesti) Vanha VR:läinen lajike, lienee ollut paikoillaan lähemmäs 100 vuotta. Käy kommentoimassa blogiimme, jos kiinnostaavat. Voin laittaa postissa, kun routa hellittää.