tiistai 26. kesäkuuta 2007

Langennut Saara / Fallen Sarah

Sateessa kaatunut pioni piti pelastaa sisään. Se oli aivan multainen ja varsi oli poikki. Nyt se tuoksuttaa olohuoneen lipaston päällä. Sade tekee kyllä hyvää, mutta toivottavasti se ei kaada kaikkea alleen.
Sateessa on loistavat istutusolosuhteet. Maahan pääsi äsken ensimmäinen Tarhapionini Paeonia officinalis `Alba plena´.


One flower of Sarah Bernhardt felt down in the rain. Rain is good for my garden, but I sure hope it doesn´t rain too much and make more damages. One fallen peony is a pleasure. I washed away the soil in it and now it´s smelling in my livingroom. It is so enjoyable!!
Rainy day is good for planting. I planted my first Plena-peony today, Paeonia officinalis ´Alba Plena´.

5 kommenttia:

Essun tasku kirjoitti...

Täällä toinen Pioneihin hurahtanut...Kukkiin ei kyllästy ikinänsä....Niitä voisi ihastella tunnista toiseen ja viikosta kolmanteen...
Täällä voinkin käydä ihastelemassa pihasi asukkeja!!!
Mukava juttu!!!
=O)

Sanni kirjoitti...

Hei Essun tasku ja tervetuloa! Kauhistuttaa vaan, että miten tämän kesän ihailujen käy, kun nuo pioniparat ovat sateesta jo aivan nuupallaan. Painavat kukat eivät kestä veden painoa ja kävinkin jo puodalla ravistelemassa pioneista vettä, mutta sitten alkoi sataa taas :(

Dawn kirjoitti...

Hi Sanni!

Your peonies are beautiful. I love their fragrance. Simply lovely!

Cheers!
Dawn

risulintu kirjoitti...

Tuollainen ihanuus täytyy kyllä mahduttaa jonnekin.

Tänä kesänä aukaisi kukkansa sellainen pussipioni ja voi surkeus se oli melkein samanlainen pinkki suht kertomaton kun pihassa aiemminkin kasvoi. Monta vuotta odotusta ja sitten rankka pettymys. Muistelin, että pussissa olisi ollut vaaleanpunaisen "unelman" kuva.

Sade on täälläkin laonnut mm. korkeat kurjenpolvet, mutta onneksi kukkii laossakin nätisti. Eli pionin lisäksi tarvisi ensi keväänä tehdä lisää kukkatukia muillekin kasveille.

Hannele kirjoitti...

Sade on hyvä syy ottaa kukkia sisään :)