torstai 9. elokuuta 2007

No okei sitten, rumistellaan!


Hyvät, pahat ja rumat

(We are showing our gardens ugly sides in Finnish garden blogs, so the text will be only in finnish this time, sorry!)

Hyvä ensin.
Tämän metsäportin takana, puutarhan itänurkassa asuu todellinen paha!


1. Entisten asukkaiden vuosikymmenien takainen tunkio!! Se työntää vuosittain pintaan kaikenlaista kamalaa roinaa spraymaalipulloista pilleripurkkeihin. Paikalle ei saanut kaivinkonetta, joten sieltä kerätään roinaa vuosittain. Paikalla kasvaa silmänlumeena saniaisia, angervoa ja tuoksuvatukkaa, mutta on se silti ihan törkeää... Ajan paikkaan myös haravointijätettä. Huomatkaa myös iki-ihana rönsyleinikki!! Sitä riittää.


2. Oho! Tässä hedelmätarhan reunus. Rauno ( Reino, Rane) on jo käynyt täällä joten eikun paremman oloisia kuvia odottelemaan. (Suom. huom. Rauno = Roundup)

3. Tässä tälläkertaa vähiten ruma, mutta silti niin silmää häiritsevä kohta, joka on työn alla. Pohjoisrajan reunuksesta on jo poistunut kuutioittain kattotiiliä. Paikalle tarvitaan iso kone, koska taustan kivinen hiekkakasa hävitetään. Sitten hirsireunusta jatketaan ja tilataan multaa. Oi mikä mahdollisuuksien alue...
Vertailun vuoksi kuva kevättalvelta, jolloin tiiliä ja haapoja vielä riitti.
*
Näitä rittäisi vielä vaikka kuinka. Palaan ehkä asiaan, jos kestää hermo! :)
As you can see, it isn´t allways sunshine and roses! Some hard work ahead...

3 kommenttia:

jori kirjoitti...

Nuo ovat ykköspahoja - tunkiot ja ns. kaatopaikat. Meilläkin oli sellainen tuolla pikkumetsässä. Onneksi kaivinkone ajoi päälle 1m kittisavea (mutta koska ei pystytty kaivamaan pois niin nyt muhivat siellä maan alla, nostattaen mitä lie pilviä pintaan)

Esittelin juuri omassa kommentissani Marylle, että Reino on Sannin keksintö, mutta sehän olikin Rauno. Nyt on siis oma poikamiespoloinen kitkemässä meillä.

risulintu kirjoitti...

Kyllä olisi Raunolle meilläkin hommia, mutta en tiedä miksi pysyy vain pullossaan.

Ja voin jo tässä vaiheessa luvata paljon pahempia näkymiä kuin tässä postauksessa oli ;D Kunhan siis ehdin vain kuvailemaan ne. Tämä sadekeli olisi kyllä omiaan vielä korostamaan epäkohtia.

Mary kirjoitti...

Vaikka Rauno/Reino onkin paljon hienompi nimi kuin Round-up, niin nimi ei miestä paranna.

Kuulemma tutkitusti Round-up jää maaperään ja aiheuttaa mm. syöpäkasvaimia, enkä tässä tarkoita kasvia.. En suosittelisi sen käyttöä kenellekään!