sunnuntai 6. tammikuuta 2008

Dahlias! Joriinin juuret!


No niin, nyt ne on myynnissä täällä! Voi apua!
Help me, the Dahlias are out there for buying!
*
Daaliat ovat kotoisin meksikosta. Keski-Euroopassa on myynnissä lähes tuhat lajiketta. Daalian suku sai nimensa Andreas Dahlin (1751-1789) mukaan, joka toimi kasvitieteen assistenttina Turun Akatemiassa. Sukua ehdittiin kutsua myös nimellä Georgina saksalaisen kasvitieteilijän Johan Georgin(1729-1802) mukaan ja siitä on saanut alkunsa mummon käyttämä nimitys joriini.

6 kommenttia:

jori kirjoitti...

Epäreilun ihania. Olen vuosia himoinnut daalioita, mutta tuo talvi säilytysongelma on niin suuri, ettei ole tullut tilattua. Vai pitäisikö sittenkin riskeerata ja kokeilla kun nimensäkin puolesta sopeisivat meille=)

quu kirjoitti...

Mie olen jo näpytellyt Eurobulbille tilaukseen muutaman daalian ja näyttäisi muutama olevan samaa kuin siullakin :)

Edelliset lepäilevät pienessä kellarissa ja toivottavasti ne jaksaa odottaa vielä hetkisen!

Arabian Night ei ole tuollainen lilanmusta vaan puhdas tummanpunainen eli tuossa kuvassa on liikaa sinistä sävyä. Kamerat tahtoo toistaa värin väärin, kuten tummien pionienkin. Joka tapauksessa se on nätti :)

Inkivääri kirjoitti...

Voi mitä herkkuja!

pioni kirjoitti...

Todella ihania. Minäkin olen keväisin tavannut muutaman ostaa ja syksyllä kiikuttanut suosiolla kompostiin, kun on mullakin tuo säilytysongelma. Mutta ostan kyllä keväällä taas:)

laura kirjoitti...

Oi oi oi!!!
Ovatpas ne ihanoita. Olen myöskin harmitellut kun en voi daalioita säilyttää missään talven yli...Vaikka miksei niitäkin voisi yksivuotisena kasvatella.
Oikein vieläkin sydäntä vihloo, kun ekana syksynä juuri muuton jälkeen kaivoimme kukkapenkistä mielettömän upean ison vaaleanpunaisen daalian juurakon ja veimme sen meidän vintille, jossa se sitten paleltui. Olis vaan pitäny kuunnella mummuani, joka kertoi että hän on kuullut daalioita talvetetun asuinhuoneessa sängyn alla. aattelin että meillä on liian lämmin sisällä ja vein vintille jota luulin pakkasettomaksi tilaksi jota se ei ollutkaan... Ehkä kumminkin vois kokeilla sitä kaapissa pimeässä säilytystä jos yhden tilaisin. tai pari. ;)
Kun mietin tässä, että jos se juttu onkin se, ettei ne saa saada valoa. jos ei niin haittaa vaikka lömpötila on korkeampi...
luulen että ostan jonkun kumminkin kokeeksi yksivuotiseksi lähimarketista, syksyllä sitten laitan sen kaappiin pimeään. Ei se sitte ota jos ei annakkaan...
On noi vaan niin upeita!

Barbara kirjoitti...

Thank you for giving the link to this "bulb shop". Amazing! It is so difficult to make a choice!
Have a good time in beautiful Finland!
Regards from Switzerland,
Barbara