torstai 10. huhtikuuta 2008

Surullinen sammakko

Olen miettinyt puutarhani alueiden jäsentelyä jotenkin hienosti ja järkevästi. Ihmisillä on ihania suunnitelmia, jotka perustuvat tyylilliseen tai kukkien värin mukaan tehtyyn aluejakoon. Mutta, kun on kymmenen vuotta tehnyt puutarhaa ilman mitään jäsentelyä ja laajaa suunnitelmaa on tuloksena väistämättä villi piha. Olen nimitellyt alueita milloin mitenkin. Alapiha, yläpiha, lehmusalue ja viimekesän uutuutena hedelmätarha ovat yleisimmät nimikkeet alueille. Mielikuvituksetonta! Aloitan uuden nimeämisprojektin ja istutuksien avulla pikkuhiljaa toteutettavan huonejaon. Hedelmätarhan takana on puutarhani metsään ja kallioon rajautuva nurkka.

Se on tästä eteenpäin Surullisen sammakkoprinssin valtakunta.


Hankin kruunun prinssille jostakin.


Puutarhan tässä nurkassa on köynnösportti metsäpolulle ja viehkosti sammaloituneita kiviä.Huomaatteko prinssin? Se kaihoilee kylälle päin.

Kasvillisuutena on sormustinkukkia, kuunliljoja, nyppykurjenpolvea, taponlehteä, töyhtöangervoa, kiinanlaikkuköynnös, saniaisia, mustilanhortensia ja suuri kuusi. Ja paljon muutakin, mitä nyt en muista.

Se miksi prinssi suree, on töyhtöangervopensaikon alle ja taakse kätkeytyvä "ekokatastrofi", vanha tunkion pohja. Tämän talon asukit ovat ennen heittäneet kaiken sujuvasti pihan perälle. Kevään saaliina on tähän mennessä kenkä, auton osia, lasia, muovia ja rautaa...

Maa nostaa vuosi vuodelta ylös vaikka mitä. Suututtaa moinen, minua ja sammakkoa!
*
Edit: Tässä vielä pari kuvaa sammakon nurkasta viimekesältä. Kaunista siellä on vaikka nyt näyttää ankealta :)

Tässä päivän zoomaus. Tätini kissa torkkuu pelargoniapenkilläni.

5 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Kivat suunnitelmat - selvästi se siellä kaihoilee sammakkoprinsessan perään, olisko kylällä tyttöjä:) Niitä rojukasoja taitaa olla kaikkien asuttujen paikkojen lähettyvillä, niin se ennen tehtiin , pois silmistä, pois mielestä. Toivottavasti löytyisi jotain hauskoja romuaarteitakin joskus:)

risulintu kirjoitti...

Eikös iloisen sammakon valtakunta olisi parempi, siis jos löytäisit sammakolle vaikka kaverin niin se voisi olla iloinen? Kruunun voisit tehdä vaikka uunikovetettavasta massasta, jos sitä saisi pronssinvärisenä.

Minä olen nimennyt pihan osia senkin takia, että ukkokultakin tietää mistä osasta puhun.. kun siis tarttis siirtää yksi kivi tai tarttis tehdä sitä ja tätä :)

Meillä on tarkoitus kääntää osa marjapensasalueesta vihdoinkin mansikkamaaksi ja saapa nähdä löytyykö sieltäkin jotain vanhan ajan jätehuoltolaitoksia. Ikävää kerrassaan poimia niitä haisevia jätteitä sieltä maasta.

Narcissa kirjoitti...

Meiltä löytyy valitettavasti juuri samanlainen ekokatastrofi puutarhan nurkasta, ja satunnaisesti tulee ties mitä posliinisirpaleita ylös kukkapenkeistäkin. Ja taatusti mikään ei ole peräisin meidän perheen jäljiltä ja torppa on ollut meidän hallussa 70-luvun puolestavälistä. Ei tosiaan maadu se muovipussi 30 vuodessa...

jaana kirjoitti...

Oivoi!
Jospas se sammakon ilme jossain vaiheessa kirkastuisi :(

Meidän piha on täynnä tontilla muinoin sijainneen navetan jäännöksiä, tiilenkappaleita ym. Ja mansikkamaasta löytyi kerran jonkun eläimen alaleuka.... hrrrrr!!!!

Ihana idea tuo puutarhahuoneiden nimeäminen! Minulla on nimetty rakennukset: huvitusmaja ja mökötysmökki....

Kre kirjoitti...

Kerrassaan ihastuttava nimitys tuo Surullisen sammakkoprinssin valtakunta! On totta, että alueita täytyy nimetä, että saa vaikkapa muistiinpanoihinsa tolkkua. Ja aina kivempaa on, kun on kivat nimet. Pitäisiköhän minunkin ruveta miettimään joitakin nimityksiä uusiksi...? Katsotaan.