keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Puutarhurin sademietteitä

Nyt on mielestäni satanut riittävästi, sanoisin. Ainakin minulle, kasvit ehkä kestäisivät vielä. Pionin aukeavat kukat tarvitsisivat kyllä sateenvarjoja, jos kaatosadetta on vielä luvassa.
Jos huomenna on aurinkoista tai muuten sopivaa valoa, menen kuvaamaan huikeita pionin nuppuja. Salkoruusut ovat valtavia, samoin sormustinkukat ja kuunliljat. Kärhötkin kasvavat kohisemalla.

Kosteus on monessakin mielessä eduksi ja avuksi puutarhurille. Olen jakanut kuunliljoja ja siirrellyt kasveja aivan huoletta. Toin saunan tauksen saniasiviidakosta taas saniaisia istutusalueisiin. Ne eivät siirtelystä pahemmin suutu, varsinkaan veden tulon ollessa jatkuvaa.

Sen verran on aina poutaa, että ehtii haistella ja ihastella puutarhassa. Ajoimme tänään ruohonkin ja tuoksu oli ihana. Huomenna seuraa kitkentää ja trimmeröintiä, istuttelua sekä ihastelua.
*
Oletteko muuten katsoneet ohjelmasarjaa Puutarhan lumoissa (How to be a gardener?)tv 1:ltä torstaisin? Miten ulkomaiset puutarhaohjelmat tuntuvat jotenkin laadukkaammilta ja innostavammilta kuin kotimaiset? Ohjelman takia minun on pakko saada ensi kesäksi se hyötytarha. BBC:n puutarhasivuilla kannattaa käydä. Ohjelmassa vilahtelee usein myös Kuninkaallinen puutarhaseura Royal Horticultural society, jonka sivut ovat niin ikään mielenkiintoiset.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikäs tuo toiseksi alimmainen kukka on?

Sanni kirjoitti...

Vihertävä kukintoinen on Jättipomulehti Alchemilla mollis. Valkoinen on lehtosinilatvan valkoinenmuoto.

Jättipomulehti on ihana seuralaiskasvi lähes kaikille suosikkiperennoilleni.

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Terve Sanni,

sinä olet taas ehtinyt vaikka mitä tehdä! Joo Naantali on kyllä ihana paikka, taas tekisi minunkin mieli muumimatkalle. Onko sulla puutarhassa ollenkaan rikkoja, musta tuntuu että tänä vuonna olen kitkenyt hullunaan ja aina vaan kaikki penkit rehottaa rikkaruohoja. Tänään on satanut kaatamalla ja pitkään, ukkoskuuroja tullut useita. Minäkin kävin töissä yhtenä päivänä ja tulin hyvillä mielin kotiin sen jälkeen. Ihanaa kun saa vaan olla kotona... Saitko salkoruusut talvehtimaan, onko siis itse kasvattamia?

Inkivääri, Finland kirjoitti...

Totta on, että puutarha näyttäisi lähes vain hyötyneen sateesta, perennat ja pensaat varsinkin - kesäkukat taitaisivat tarvita vähän poutaisempaa ja lämpimämpää.

pioni kirjoitti...

Olen samaa mieltä ulkomaisista puutarhaohjelmista, jotenkin ne kolahtavat ihan eri tavalla kuin suomalaiset.