lauantai 5. heinäkuuta 2008

Kaunottarien seuralaiset

Pionit ovat vieneet sydämeni totaalisesti. Ne tuoksuvat, ovat kauniita ja kestäviä. Kunhan niitä ei istuta liian syvään, ne palkitsevat kasvattajansa vuodesta toiseen lisääntyvällä kukkamäärällä. Niiden seuraan sopivat monet perennat. Ja jos puutarhuri ei ehdi tai muista tukea kaikkia pioniyksilöitään, ne nuokkuvat kavaljeeriensa käsivarsilla täysin antaumuksella.
*
Tässä Astarantia major, isotähtiputki ja kenties Edulis Superba.
*
Toistensa seurassa ne viihtyvät hienosti. Eivät mielellään ruohikossa yksittäiskasvina, niin kuin joskus näkee. Kurjenpolvet ovat meillä varsin pidettyä seuraa.
*
Tässä Shirley Temple ja loistosalvia.
*
Tämä tunnistamaton jättiläispallero kurkistaa syysleimun lehtien lomasta.
*
Varjoliljojen edustalla kasvaa ihanainen Ewelina. Takana villi metsäniitty täynnä kukkivaa vuohenputkea.
*
Sormustinkukat luovat juhlavan taustan Duchesse de Nemoursille.
*

Laura Dessert teki ainokaisen kukkansa akileijojen seuraksi.
*
Nämä kaikki kukat olkoot kunnianosoitus ja onnentoivotus serkulleni, joka menee tänään naimisiin. Mukavaa lauantaita, me lähdemme juhlimaan!

6 kommenttia:

Inkivääri, Finland kirjoitti...

Mukavaa juhlapäivää teille:) Kiva nähdä pioneja kavereineen - ennenhän ne oli tapana laittaa erilliseen pionipenkkiin, mutta monilaji-istutukset kiinnostavat minua enemmän... Minullakin on kurjenpolvi pionin kanssa, mutta se polvi on kyllä liian iso ja joutuu siirtoon;)

Mirva kirjoitti...

Minäkin ostin juuri pari pionin tainta. Toivottavasti saan ne kasvamaan yhtälailla kauniisti kuin sinä omasi. Olen aika puutarhajuttujen kanssa, mutta ehkä ajan kanssa saan pihani kukkimaan:) Kiva blogi sinulla:)

risulintu kirjoitti...

Aaah.. mitä kuvia. Minulle pionit hakeavat vieläkin paikkaansa eli siirto on taas luvata ja haaveet kukkaloistosta siirtyvät edelleen. Tuon pintaistutuksen tiedän, mutta mikähän olisi minimimäärä multatilalle alaspäin, että viihtyisivät?

Parin postauksen takaiset sormustinkukat ovat yhtä kaikki ihania. Minulla ne on vielä pussissa, kun en ole uskaltanut kylvää maahan lasten takia. Onhan meidän pihassa silti esim. ukonhattua, että yhtä myrkyllistä taitaa sekin olla.

risulintu vielä kirjoitti...

Nyt taitaa täytyä jättää kommentoinnit kun ei tule yhtään selväkielistä lausettakaan ;)

Aurinkoista viikonloppua!

Jaska kirjoitti...

Komeat istutukset olet saanut aikaan.

Kre kirjoitti...

Upeita kerrassaan!
Minä siirtelin viime syksynä neljä kukkimatonta pionia uudelle paikalle ja nyt yhdessä on nuput ja kolme edelleen ilman. Yritin ihan samalla tavoin istuttaa jokaisen, mutta ei se silti onnistunut :(

Olen vähän ristiriitaisia tietoja lukenut siitä, millainen maan pitäisi olla, jotkut kehottavat kalkittamaan, toiset suosittavat lievästi hapanta. Mikä on sinun suosituksesi?