maanantai 14. heinäkuuta 2008

Kesälomapäiväkirja, osa 1

Aloitin aamun pakollisilla työpaperihommilla.
Päivämme jatkuu renkaan metsästyksellä.
Meidän pitäisi päästä huomen aamulla aikaisin tien päälle, katsomaan uutta koiranpentuamme tänne. Eilen, kun tulimme Korkeasaaresta, puhkesi autostani rengas. Sellaista isoa, auton valmistusmaassa myytävää citymaasturin rengasta ei taida saada euroopasta!! Lupasivat autoliikkeestä minulle lainakumin, sillä vararengas on semmoinen ohut käppänä, jolla saa ajaa maksimissaan kahdeksaakymppiä. Korealaiset!! Mutta Korkeasaaressa oli tietysti kivaa ja lapselle elämyksiä.

*
Kärsin aina pionien kuihtumisen aikaan jonkinlaisesta pioni-jetlagista.
Tuntuu, että puutarha on kamala ja mikään ei näytä hyvältä. Pikkuhiljaa olen taistellut tätä burnouttia vastaan. Se tapahtuu lähinnä lajivalikoimaa laajentamalla :), niin että luvassa on vielä jotakin ihanuuksia vaikka pionit jo menivät. Niin ja ruusutilaus lähti eilen.

Mikään ei toimi paremmin kuin kärhöt! Tässä ensimmäisen kukkansa on avannut Rouge Gardinal, jonka ostin viime syksynä aivan surkeassa kunnossa.
*
Myös talvettamani pelargonit availevat ihania kukkiaan. Ne taisivat olla koko pitkän kevään liian kylmässä, koska kukinta alkaa vasta nyt.
*

Näissä Daalioissa on ensimmäiset kukat. Huikeita, eikö vaan?
*

...ja köynnösruusu Rosa `Flammentanz`on aivan täynnä nuppuja. Eiköhän tämä tästä :)
Huomenna pääsen nuuhkimaan koiranpentuja, mikäli nyt löydän sen renkaan. Tai sitten otamme miehen auton. Körötelkööt hän töihinsä onnettomalla vararenkaallani.

2 kommenttia:

Inkivääri, Finland kirjoitti...

Ihanan näköisiä lääkkeitä sinulla on pionien vieroitusoireisiin - kelpais mullekin:) Talvetetut pelargonit ovat olleet vähäkukkaisia ja minäkin olen syynä pitänyt liian kylmää kesää - nehän ovat kuitenkin enempi sisäkukkia...

Myyris kirjoitti...

Mahtis Daalian kukat.*sydämmiä* Itse kuolasin pihamessuilla myös daalioita mutta ne joita olisin halunnut kerkesivät loppumaan kun heitin pienen rundin. :/
Pläräsin muutenkin blogiasi läpi ja tämä kyllä napsahtaa seurantaan.
Ihania pioneita ja vanhaa hevosrekeäkin ihailin.