sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Missä olet kevät?

,

Olen lopen kyllästynyt odottamaan lumen sulamista. Ainoa, mikä lohduttaa oli jonkun säätä tilastoineen kansanmiehen toteamus, että aina kun on ollut myöhään kylmää ja lunta, on ollut lämmin kesä.

Kevätlippu on pistetty lumikasaan kevään tulon merkiksi.

Olin hieman surullinen uljaan ja ikivanhan lehtikuusemme kohtalosta. Se piti kaataa, koska se kasvoi aivan liian lähellä taloa. Puuvahus kosti kohtalonsa jättämällä jälkeensä valtaisan määrän oksansilppua.

Leikkasin tänään omenapuita. Ihan "mutu"-meiningillä meni... Jäniksen kutaleet olivat syöneet kaksi puuta. Roikkuneet vain verkon päällä niin, että kevyt kanaverkko oli lytistynyt ja sitten kuorineet puuta naamoihinsa! Toinen, pahemmin vaurioitunut puu oli Valkeakuulas, joka on koko ajan ollut kitukasvuinen. Toinen oli suuri ja upea Mustilasta ostamani Sokerimiron tai Sävstaholm. Kuori ei ollut ympäri rungon rikki ja yritin pelastaa haava-aineella puu-parat. Katsotaan...

Turkoosi kollaasihaastekin taisi olla käynnissä. Turkoosia ei ole liiemmälti kertynyt. Valokuvavarastoa kahlatessa löytyi kuitenkin jotain.


Päivän hauskuutus oli tämä: Poika meni vessaan ja oli siellä kauhean pitkän ajan ihan hiljaa. Etsin kuvattavaa turkoosia ja kysyin, että mitähän hän mahtoi siellä wc:ssä oikein touhuta. Oven takaa paljastui tämä näky :)


Miehet!

11 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Minä olen purkanut keväänodotusturhaumaa raivaten kaappeja. Yritetään vielä hetki jaksaa! Kollaasisi ovat aina upeita, tämä turkoosikin kerrassaan hieno. Itse en ole jaksanut perehtyä kollaasinteon saloihin, ehkä joskus sitten... ja muuten, jos saan vielä kehaista, wc:nne näyttää tosi tyylikkäältä!

Inkataika kirjoitti...

Pikainen kurkkaus vielä käymättömiin kollaasi kuviin. Olet löytänyt upean kuvan intiaaniasusta! Onko ihan täällä Suomessa kuvattu?

pioni kirjoitti...

Toivotaan kovasti että kansanmiehen ennustus käy toteen. Täällä nimittäin, kesäaikaan siirtymisestä huolimatta, on satanut koko päivän lisää lunta.

Inkivääri kirjoitti...

Hienon kollaasin sait niistä vähistäkin aikaiseksi:) Ja ne miehet, tosiaan - eikä mitään Aku Ankkaa:D

Akileija kirjoitti...

Aikaista kevättä on ainakin tämän naisen muistin mukaan seurannut kylmä jakso ennen kasvukauden kunnollista alkua. Toivotaan siis että kansanviisaus pitää paikkansa ja lumet haihtuvat hitaasti ilman takatalvea.

tina kirjoitti...

"Jaahas ja tuoreiden ennusteiden mukaan lama taittuu vuonna 2010..."

quu kirjoitti...

Uusi lumi vanhan lumen surma? Täällä on sadellut lunta parina päivänä. Linnuilla on kyllä kevättä rinnassa, mutta saisi se maaliskuu maata näyttää.

Jäikö teille vielä isoja havupuita pihaan? Lehtikuusesta olen aina haaveillut, ne on niin kauniita kun uudet heleänvihreät neulaset alkavat kasvaa.

Multa jänis söi vaivalla pienestä pistokkasta kasvatetun luumun :( Se olisi ehkä kukkinut, mutta nyt se on metriä matalampi..

quu kirjoitti...

Ps. Virtuaalipioni tuoksui taivaalliselta. Mitä lajiketta mahtoi olla ;)

Niina ♥ kirjoitti...

Kevättä kovasti odotellaan meilläkin, jo riittää tämä ruman ruskea sohjomössö sekä sataa lunta ja räntää. Pienelle parvekkeelle jo kovasti kukkia haaveilen. Teillä kasvaa siellä ihan selvästi pieni bisnesmies =) ihana kuva!!

Minna kirjoitti...

minulla on hangen alla merkkarilaatikossa siemeniä kylmäkäsittelyssä ja nyt pitäisi alkaa kaivella niitä ylös lämpimään. jänskättää onnistuuko.

niin, ja sit on kans istutettava siemeniä, mutta vielä on neulomisbuumi ollut päällä

Insinööri kirjoitti...

Kyllä se kevät tulee ja jos ei muuten niin vaikka väkisin. Raahasin eilen tallessa olleet viisi jätesäkillistä hevosenlantaa aurinkoon sulamaan. Levitän ne lumien päälle jos ei kevät vie hankia pian pois ;)