maanantai 4. toukokuuta 2009

Ruusun nimi?

Ostin itselleni ihanan Suomen ruusut-kirjan. Kirjaa lukiessa saattaa tulla hörhähdys ja pakottava tarve saada ruusutarha :) Kirjassa esitellään aivan valloittavia ruusuja, joista muutama minulla jo onkin.

Viikonloppu meni pihaa siivotessa ja keittiöpuutarhaa puuhatessa. Näin viimevuonna englantilaisen puutarhaohjelman, jossa Royal Horticultural Society viljeli vihanneksia pienillä kohopenkkiruuduilla. Siitä lähtien olen suunnitelut keittiöpuutarhaa vanhan koiratarhan pohjaan. Paikkaan paistaa aurinko lähes koko päivän. Rakennamme vanhoista haapalankuista altaita. Keittiöpuutarhaani tulee myös köynnöksiä ja kukkia sekä yrttejä ruukkuihin tuomaan potager-henkeä...

Vielä ei näytä oikein miltään, mutta ajattelin ottaa projektista viikoittain kuvan, niin näemme kaikki miten kehitystä tapahtuu.

5 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa.

Maria kirjoitti...

Paikka näyttää otolliselta kasvimaanpaikalta, suojaisalta ja aurinkoiselta. Luvassa on varmasti upea paikka! Innolla odotan lisää kuvia.

Lumipyry kirjoitti...

Seuraan innolla keittiöpuutarhan kehittymistä!

MariaK kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää Unelmalta!

Itse en juuri kukkapenkeistä väitä, mutta ruusuja meille on tulossa ja ruutuviljely-kasvimaa. Ruukkuistutukset on myös ihania ja käteviäkin -joka kesä saa laittaa sen mitä haluaa tai olla laittamatta. :)
Innolla jään seurailemaan...

Pau kirjoitti...

Hienoja laatikoita sinulla puutarhassa!

Äidilläni on ollut yrtit koho-ruutupenkeissä ja kateviljelyssä 1980-luvulta. Oli aika ankeaa haravoida myyrien tuhoja viime viikonloppuna - mutta luotan siihen, että aaprotti virkoaa, kun kuivat ja nakerretut osat on leikattu, timjamikin puskee varmaan uutta kevätsateen virkistyttämänä.