tiistai 1. joulukuuta 2009

Joulukalenterinavauspäivä

Olen tietokoneettomana kauhean tietoturvaviruksen vuoksi. Onneksi miehen konetta voi lainata välttämättömään. Niinkuin nyt blogin päivitykseen ja Facabookkailuun.


Aamuhämärässä avasimme joulukalenterin luukkuja jännityksen kihelmöidessä. Nyt alkaa Joulun odotus aivan täysillä. Yritän päivittää Koulun mäen jouluvalmisteluista hieman tiiviimmin.

Marraskuu loppui kylällämme ankeasti, kun viime torstain ja perjantain välisenä yönä seuratalomme paloi maan tasalle. Näky oli lohduton ja hirvipeijaiset jäivät tanssimatta.

1920 rakennettu 300 neliöinen hirsitalo on vain muisto.

Tuntuu jotenkin aivan kummalliselta ajatella, että me nukuimme sängyissämme ja naapurissa paloi. Liekit näkyivät palomiesten mukaan n. 16 km:m päässä olevaan keskukseemme asti. Ohi kulkenut metsuri oli tehnyt hälyytyksen mäellä palavasta suuresta talosta ja palomiehet ajattelivat sen olevan meidän koulumme. Varmasti muutamalla tutulla palomiehellä on ollut hurja olo paikalle ajettaessa. Vielä kolmen kilometrin päästä ei kuulemma osannut päätellä, mikä talo palaa. Seisoin hölmistyneenä pihalla yöpuvussa 6.30 ja katselin postilaatikolla jonottavia paloautoja. Viereiseltä mäeltä puiden takaa hehkui taivas punaisena ja kipinät lentelivat pimeälle taivaalle.

6 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Ai se oli teidän lähellä! On varmaan tosiaan hurja tunne - se kertoo kuinka syvään nukumme ja kuinka salakavala vieras tuli on...

violet kirjoitti...

Tiedätkö miten palo oli saanut alkunsa?

Sanni kirjoitti...

Ilmeisesti ei mitään ilkivaltaa kuitenkaan. Huoh! Sähköjä tai lämmitystä veikkailevat. En ymmärrä miten tuota tutkitaan, kun jäljelle ei jäänyt juuri mitään.

Niina ♥ kirjoitti...

Voi ei. Mikä määrä hävinnyttä historiaa! Meidän kylällä poltetaan vaan kouluja ja niitäkin kaupungin toimesta että saadaan lisää tontteja uusia pakettitaloja niitä kaipaaville..Mä en ymmärrä.

Sanni kirjoitti...

What? Kouluja...Ei kai satavuotiaita, ihania kouluja?? Ihan kummallista.

Niina ♥ kirjoitti...

Juuri sellaisia vanhoja hirsi/puurunkoisia. Viimeksi poltetussa isossa Vallon koulussa oli monta piippua sekä korkeat kauniit huoneet pönttöuuneineen.Koulu oli ehjä ja hyväkuntoinen. Isot korkeat ikkunat ja muuta. Jos haluat katsoa ihanan mutta melko järkyttävän videon koulusta ja sen poltosta niin se löytyy täältä http://www.youtube.com/watch?v=fzEraGAukJQ Minä en tajua miksi se piti polttaa jaa vain siksi että "rikkaille asuntovelkaisille" saatiin uusia tontteja ja lapset isoon keskustakouluun ja viipalekouluihin. Kaikenlisäksi kaupunki poltti koulun kesken valitusajan.