keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Huumaavaa

Jatketaanpa vielä akileijoilla. Aquilegia-suvun nimi tule latinankielen sanasta aquila, joka tarkoittaa kotkaa. Sillä viitataan kenties akileijojen kynsimäisiin "kannuksiin". Tämä kaunotar on 'Ruby Port', eikä sillä ole kynsiä.

Tämä on se vahingossa jostain tullut värisilmähäirikkö. Mutta katsokaa millainen kaunotar se onkaan! Kuin koru tai haltijaprinsessan kruunu tai jokin ihmeellisen ihana....

Ensimmäinen kärhön kukka aukesi. Kyseessä on 'Niobe'.

Minulla oli pitkään vain vaaleaa, likaisen valkoista Isotähtiputkea. Nyt viime vuotiset hankinnat alkavat kukkia. Pidän niistä valtavasti. Jossakin pitäisi olla myös tummemman punainen lajike.

Minulla on tuhma pieni koira! Se karkaa ja vieläpä nosti jalkaansa rapunkaiteella olleeseen pihafilttiin.
Tuhma koira luulee, ettei häntä nähdä eikä toruta saniaispusikossa :)

8 kommenttia:

Lumipyry kirjoitti...

Akileijat ovat ihmeellisiä. Meilläkin kukkii Nora Barlow, niin kaunis. Strawberry Icecream on myös herkullinen. Ja ne kaikki muut! Vaaleanpunainen on ilmestynyt meille itsekseen, mutta katsotaan mitä sekoituksia tulevina vuosina tulee.

Tuhmia pihakoiria täälläkin. Multa vaan pöllysi tänään, kun pentuhurrikaani muotoili maanpintaa. Onneksi siinä kohdassa oli tilaa...

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Kaunista kukkaloistoa blogissasi! Taisin törmätä taitavaan viherpeukaloon ;) Oikein lämmintä ja ihanaa Juhannusta haluan toivottaa sinulle !

-Marie

jori kirjoitti...

Hyvä, hyvä kaikki tuhmat koirat =) Meidän tuhmuus on niin naisten perään tällä haavaa, että hermot menee nuoren herran temppuillessa. -ugh.

Hitsi kun sulla on niin montaa sorttia noita ihanuuksia. Ajattelin juhannuksen jälkeen käpäistä Kauppilassa, jos pikkuhiljaa vaikka saisi kartutettua tuota taimikavalkaadia ja niin kun Viktorius valmistuu niin aion kylvää oikein urakalla perennoja.

Kuulostaa vallan kutkuttavalta tuo puutarhayhdistys. Tahtoo kuulla heti lisää kun pääset eteenpäin asian kanssa - vau

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Hei Sanni,
Mahtavan värinen akileija. Mulla ei ole niitä yhtään, mutta siemeniä olisi kyllä jos vaikka tänä kesänä sais ne kylvettyä. Odottelin sua viikolla, mutta et tainnut olla täällä päin. Nyt kyllä rhodojen kukinta on ohi, eikä juuri mikään kuki pihassani tällä hetkellä. Pakko mennä ostamaan edes jotain yksivuotisia lisää.

Sussi kirjoitti...

Akileijat ovat ihania. Minua aina hymyilyttää niiden ikivanha suomalainen nimi: rupuliruoho:)

Vastaan myös viestiisi blogissani: hevoskastanja on balkaninhevoskastanjan ja missisippihevoskastanjan risteytys, punahevoskastanja. Suomessa I -II vyöhyke. Meidän puumme on hankittu Reimanin puutarhaliikkeestä Kirkkonummelta, myös Pirilän kukkatalossa muistan joskus nähneeni.

Satu kirjoitti...

Upea akileija tuo Ruby Port! Itse olen hurahtanut niihin täysin ja kasvamassa onkin useita lajikkeita. Ihanaa ja leppoisaa Juhannusta sinulle!

Leena K kirjoitti...

Tummakukkainen isotähtiputki on ihana. Mistä se on peräisin?

Saila kirjoitti...

Oh, oh, ihania kuvia.
Koirasi on söpöliini, muta eniten fanitan harmaavalkeaa kissaanne, joka näyttää samanlaiselta kuin minun Viljo-enkelini. Eli aivan ihanalta karvakasalta.
Ostin Nora Barloweja Kristiinankaupungista niin kuin myös jotakin limenvihreäkukkaista lajiketta, olen hieman hurahtanut akileijoihin (niin kuin myös syreeneihin, pioneihin ja tulppaaneihin ja liljoihin ja iiriksiin...). Ihania muotoja ja värejä, minusta tuo graavilohenpunainen on herkullinen myös.
Vai rupuliruoho :-) Minua naurattaa engelsmannien kutsumanimi granny's bonnet, mummon myssy :-D