keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Jatkuvaa rakentamista?

Toisinaan minulle iskee kaiken yltiöpäisen suunnittelun ja uudistamisen keskellä epätoivo. Kärsimätön puutarhuri minussa alkaa marista keskeneräisyyksistä, tyhjistä istutusalueista, kukkimattomista kohdista, vuohenputken jatkuvasta kasvusta jne. Mutta sitten taas toisaalta. Paljon on kaunista ja hyvää....
Hei Hao Bao Tao esiintyy nyt kuvissa päivittäin. Eikä se nyt mikään ihme olekaan.

Bowl of Beauty

Festiva Maximan sisimmissä terälehdissä on tummanpunaista.

Shirley Temple on nuppuna ihanan vaaleanpunainen, avonaisena valkoinen.

Tämän pitäisi olla Duchesse De Orleans.

Tästä en tiedä? Voisiko olla Karl Rosenfeldt? tai Dr. Alexander Fleming?


Istutuskartan mukaan tämä on Reine Hortence, mutta sekaannus on tässäkin mahdollinen.

Sitten siihen rakentamiseen. Tässä näkyy kaatuneen lehmuksen paikalleen jätettyä runkoa. Siperiankurjenmiekkojen sinestä oikealle näkyy pajukartio ja lasinen rautakepin koristenuppi. Siinä kohtaa on tulevan lammen alakulma. Lampi tulee lehmuksen rungon ympärille. Aivan ympäri rungon pitäisi tulla vain puro ja köynnösten verhomama valtava puun muisto jää tavallaan saareen. Kohdassa on kasvanut taponlehteä, jonka olen jo siirtänyt pois sekä hävitysuhan alla ollutta lumimarjapensaikkoa. Muutama illakko jää kaivuutyönjalkoihin, muuten olemassa oleva kukkapenkki jää reunustamaan lampea.

Tässä alhaalta päin. Ensimmäisen kuvan oton jälkeen olen alkanut kasata kivipengertä tasaamaan korkeuseroa. Hurjaa hommaa. Vatupassilla välillä katson kiviaidan korkoa. Kohta on naapurin kaivurin vuoro.
Nyt on niin kuuma, että vuohenputket saavat totisesti olla.
Ja muuten, KASVILISTANI NÄKYY TÄÄLTÄ. (se ei ole ihan ajantasainen)

9 kommenttia:

Erjuska kirjoitti...

Puutarhassasi kasvaa toinen toistaan kauniimpia kaunottaria. Voisipa aikaa hieman hidastaa jotta voisi kauemmin nauttia pioneista : )

Nuo vuohenputket ovat totisesti puutarhan vitsaus - tuntuu että niitä pukkaa jokaisesta tyhjästä kolosta ja nurkasta - luulen että niiden nyhtäminen on nk. "loputon suo".

marjamatilda kirjoitti...

Montako pionilajiketta Sinulla onkaan? Kaikki toinen toistaan kauniimpia!

santra kirjoitti...

Kuulostaa niin tutulta tuo epätoivo.... ;)

Aivan ihania nuo pioninkukat!

Henrietta kirjoitti...

Muista joskus relata muuten huomaat että syksy tuli ja sie olet raatanu nenä verta vuotaen koko ihanan kesän.Lopputulos tulee olemaan varmaan taianomainen, vesi on niin ihana elementti.
Henrietta

Tuija kirjoitti...

Ompas ihania pioneita. Tuo eka tummanpunainen varsinkin on aivan mahtava. Löytyisiköhän sitä mistä? Pionien kodista ?

Sanni kirjoitti...

Tuija: Sieltä olen sen tainnut tilata. Käy ihmeessä katsomassa valikoima. Se on tosiaan mahtavan tumma..Toista noin tummaa ei minulla ainakaan ole.

jori kirjoitti...

Vau - vanhan lehmuksen saari ja lampi. Olen sanaton. Totisesti toisinaan keskeneräisyys ottaa ylimpään syöveriin, mutta minkäs teet. Meilläkin Viktorius rukka joutuu odottamaan kun potnaakkeri on riistäytymässä käsin ja kaikki liikenevä aika vierähtää sen kimpussa.

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Vau, kyllä sun nyt kelpaa lomailla ja tuijotella pioneja, ja mitkä ilmat. Onneksi sulla on se järvikin lähellä.

Mags kirjoitti...

Oo, taidan olla hiukan kateellinen pioniloistostasi ;-)