keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Pienenä tyttönä

Otan vastaan haasteen Ireneltä.

Mitä vastasit pienenä kysymykseen: Mitä sinusta tulee isona?
Se on varmasti vaihdellut, mutta selvimmin mieleeni jäänyt on maatalouslomittaja.

Mitkä olivat piirrettyjen/sarjakuvien suosikkejasi?
Meille kyllä tuli Aku Ankka vuosia. Taisin lukea kirjaston kaikki Lucky Luket ja Asterixit. Kun olin ala-asteikäinen, meille ostettiin vhs-nauhuri, johon nauhotettiin kaikki Pätkis piirretyt. Disneyn lyhytpätkiä ja smurffeja mm.

Lempileikkejäsi?
Barbileikit ovat jääneet mieleen. Ja nukkeleikit kesällä ulkona. Leikimme myös äidin ja isän päiväpeiton alla karhun pesää pikku-veljen kanssa. Olimme karhuja talvipesässä ja huoneesta sammutettiin valot. Kuulostelimme metsästäjiä, jotka kävelivät hangen päällä ja meitä taisi pelottaa oikeasti.

Parhaat synttärisi ja miksi?
En juuri muista syntymäpäiviäni ennen kouluikää. Kivaa oli se, että mummo ja pappa tulivat meille. Yleensä olimme mummolassa kyläilemässä, harvemmin toisin päin.

Mistä urheilusta pidit/harrastit?
En mistään. Olen oppinut nauttimaan liikunnasta vasta aikuisena (vähän). Syytän tästä (ehkä täysin aiheetta) perhepäivähoitajaa, joka pakotti hiihtämään ja luistelemaan. Tai ainakin minulla on sellainen tunne, että pakotti. Mieleeni on koulun liikuntatunneilta jäänyt vain se, että pelkäsin pakollisia yleisurheilu-, hiihto-, ja maastojuoksukilpailuita ja koin huonommuutta koska olin viimeinen tai toiseksiviimeinen. Ja että joukkueeseen valittiin viimeisten joukossa.

Ensimmäinen musiikkiidolisi?
DINGO, vuonna 1985. Minulla oli puuvillakankaiset äidin tekemät täysin pillit housut, joissa oli mustavalkoinen pystyraidoitus, sifonkihuivikokoelma ja palava rakkaus! Osaan vieläkin ulkoa suurimman osan tuotannosta.

Paras joululahjasi/muu lahja, jonka olet saanut?
Mikään yksittäinen lahja ei ole jäänyt mieleen. Tai hetkinen! Sain tosi hienon tupladekkisen, ison kasettisoittimen isältä ja äidiltä, kun täytin 15 tai 16. Muistan vieläkin sen onnen tunteen. Olen kyllä aina saanut hyviä lahjoja, paljon.

Mitä olisit elämässäsi halunnut tehdä, jota et vielä ole tehnyt?
Paljonhan sitä voisi haluta. Nyt tuli mieleen, että en ole skannanut kaikkia hauskoja vanhoja kuvia tietokoneelle. Enkä käynyt muilla mantereilla, enkä saanut puutarhaa sellaiseksi kuin haluaisin, enkä, enkä, enkä.............

Olen kyllä melkoinen onnen tyttö kuitenkin :)

4 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Oi mitä retrokuoseja vaatteissasi!! Huvittavaa ajatella sinua ja veljeäsi leikkimässä karhunpesää, kun tunnen (tai ehkä paremminkin tiedän, en tunne) veljesikin.

Irene kirjoitti...

Onpas nuo valokuvat säteileviä. Lierihattu päässä Sanni nauraa täysiä. Onko alemmassa kuvassa vähän ujoutta mukana, kun käsi on siellä puseronhelmassa?

Dingo olikin ihana. Minäkin osasin useita biisejä ulkoa, vaikka en enää niin pieni ollutkaan tuolloin. Huiveihin en kuitenkaan hurahtanut.

Maatalouslomittajan työn kutsu on varmaan niitä toiveita saada asua maaseudulla.

Pikkusisareni leikki barbeilla. Minun lapsuudessa niitä ei vielä ollut. Karhunpesäleikki kuullostaa kivalta. Varmasti se oli tosi pelottavaa, mutta onneksi sinulla oli isoveli.

Minäkin inhosin hiihtoa. Piti hiitää isän järkyttävän pitkillä suksilla. Olin viimeinen luokan tyttöjen hiihtokilpailuissa.

Sanni kirjoitti...

Ei kun pikku ...siis se veli. Tai on se nyt ainakin pituudessa isompi, mut silti pikku.

onnenpäivänen kirjoitti...

Voi, miekin muistan noi pakkoliikunnat ja viimesenä lykkimisen.
Muistahan toteuttaa nuo haaveesi :)