lauantai 18. joulukuuta 2010

Tuoksuu joululta

Joulu on käsinkosketeltavan lähellä. Lapsi laskee päiviä ja jännittää ehkä enemmän kuin ennen. Hän ei usko, että Joulupukki toisi mitään häneen toivomaansa. (viimevuotisen, minusta riippumattoman kirjesähläyksen takia suurin osa toiveista ei toteutunut, koska minulla ei kirjettä ollut ja lapsi ei suostunut kertomaan minulle mitä oli toivonut).
Olen yrittänyt vakuuttaa, että tällä kertaa kirje on varmasti mennyt perille.

Olen tehnyt varmasti 20 jäälyhtyä. Lapsen iloksi laitoin juuri jäätymään elintarvikevärillä värjätyt kaksi ämpärillistä. Itse pidän vain aidoista, jään väreistä.
Meille tulee tänään pitkästä aikaa ruokavieraita! Tein lanttulaatikot, joista yhden voimme syödä jo tänään. Lanttulaatikko on suosikki jouluruokani ja soseesta tuli aivan uskomattoman hyvää. (Salaisuus on voissa, kermassa ja siirapissa)

Mikä sinun suosikkijouluruokasi on?

4 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Lanttulaatikko on minunkin suosikkini. Ihan se kaupankin laatikko kelpaa, mutta onhan itsetehty toki vielä parempaa. Minunkin pitäisi lukea tytön kirje vielä, on unohtunut tuonne kaapin päälle... olisi varmaan hyvä varmistaa, että toivelistasta osa toteutuisi. Jäälyhdyt ovat kauniita, oletpas ollut ahkera kun noin monta lyhtyä olet tehnyt! Näyttää varmasti upealta, kun kaikissa palaa kynttilä yhtaikaa.

Sanni kirjoitti...

Olen tehnyt jäälyhtyjä pikkuhiljaa koko pakkasten ajan... Kynttilöiden sytyttely kaikkiin on kyllä oma projektinsa.
Niin, kyllä minusta edes muutama toie voisi toteutua. Viime vuonna lapsi ja mamma kirjoittivat pukille ja mamma vei kirjeen mennessään "postiin" eikä lukenut sitä. Minä en ehtinyt lukaista sitä siinä välissä ja lapsi sanoi kysyttäessä, että "Sittenhän näette, mitä olen toivonut, kun pukki tuo!" Kirjettä ei ollut enää olemassa ja sain urkittua lapselta muistaakseni yhden toiveen. Lapsi on puhunut pitkin vuotta siitä, ettei joulupukki tuonut mitään, mitä hän toivoi...Huh!

Nyt kirje laitettiin vanhaan paikkaan maakellarin oven rakoon, mistä sen haki tonttu.

Saila kirjoitti...

Ihanaa, itse tehdyt laatikot oikeasta voista ynnä muusta on parasta! Hämäläinen äitini tekee aina imellettyä perunalaatikkoa, mutta täytyy sanoa että ehkä kaikkein suurin suosikkini on porkkanalaatikko, jota ei kumminkaan vanhempieni pöydässä usein ole ollut, koska isäni suosikki oli puolestaan juuri tuo lanttuloora. Niin tai näin, jouluruoat on hyviä ja ne maut ja tuoksut tuovat muistot kaikista menneistä jouluista. Ja kaupankin porkkis on ihan hyvää, alankin sitä kohta tässä lämmittämään...

Lumikko kirjoitti...

Siika, nam.