keskiviikko 25. toukokuuta 2011

O-Ou!

Olen puutarhatunnelmien syövereissä, vaikka muut asiat pitävätkin kiireisenä. Sain vierailla sunnuntaina Irenen emännöimässä ihanassa puutarhassa ja kotimuseossa Vironperällä.


Tunnelma jäi minuun pariksi päiväksi. Sain mukaanikin palasen Vironperän puutarhaa ja nyt pihallani asuu kolme pähkinäpensaan alkua.


Lammet ovat ihastuttavia ja aivan huikeita ylälammessa uivat kultakalat! Kaikenlaisia visioita lähti syntymään mielessäni, niinkuin inspiroivissa puutarhoissa vieraillessa usein käy.


Yksi pakkosaadakasvi on tämä Koiranhammas (Erythronium). Kummallista, koska en yleensä ihastu keltaisiin kukkiin. Irenen istuttamat puut olivat houkuttelevia myös. Tuohituomi ja makeapihlaja on ainakin saatava. Ehkäpä myös saarni ja jalava.

'

Lämmin kiitos Irenelle vielä kerran!

Olen puuhastellut niin paljon toisella puolella pihaa, että kesä meinasi tulla huomaamattani. Kun tänään sateen jälkeen menin ilalla puutarhaan, pääsi suustani oikeasti "O-ou ja Ohhoh!" Tulppaanit hehkuvat pinkkeinä, valkoisina, violetteina ja vaaleanpunaisina. Esikot kukkivat, lemmikin sini on vallannut suuria alueita, pionit ovat melkein täydessä korkeudessaan.


Vuoripionin (Paeonia officinalis) kohdalla pääsi " Oohh"!Nämä ovat niin herkkiä ja kauniita. Oi voi! Rakkaat pionit! Ja nämä ovat vain alkusoittoa. Kuukauden päästä päästään asiaan.

Kasvihuoneesta sen verran, että ylipitkät lasit pungettiin myyjän ohjeiden mukaan profiileihin. (Niin kuulemma itsekin ovat tehneet, kun sopivia, tuoteluettelon mukaisia laseja ei kuulemma valmistajalta tule). Ihmettelen miksei tätä heti minulle kerrottu, että kikkailemalla ne sinne saa? En ole saanut vastausta siihen, voiko lasin ollessa melko tiukalla profiilissa, siihen syntyä jännite? Siis kestääkö profiiliin tiukasti painettu lasi esimerkiksi pakkasta tai lunta yhtähyvin kuin vapaasti profiilissa lepäävä?

Viikonloppuna esittelen kasvihuoneen teille tarkemmin... Se on ihastuttava, problematiikasta huolimatta.

6 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hui hitsi, toivottavasti lasit kestävät! Oi ihanaa pionin kukka! Minulla ei ole vuoripionia, vaan tillipioni kukkii ja olenkin miettinyt onko muita yhtä aikaisia lajeja. On :-)

Kris kirjoitti...

Ihania, raikkaita kuvia!
Odotan kuvia kasvihuoneesta!

Sussi kirjoitti...

Upeita kuvia!

Koiranhammasta on myös liilan värisenä, mutta sitä on vaikea saada. Kerran onnistuin löytämään niitä, mutta yksikään ei lähtenyt kasvamaan. Keltaiset puolestaan kukoistavat.

Tiina kirjoitti...

Oi mitä ihanuuksia puutarhastasi löytyy. Ja miten ihastuttavassa puutarhassa olet saanut vierailla! Kuulostaa aika merkilliseltä tuo lasiasia, toivottavasti se ei sisällä enää ylimääräisiä yllätyksiä.

Kukkahattuneiti kirjoitti...

No aika jänniä ohjeita myyjältä... Toivotaan parasta, pelätään pahinta? Vai pitäisikö tässä vaiheessa jo pyytää nimi johonkin paperiin, että saatte rahat takas jos pettävät heti ekalla pakkasella? :P

jori kirjoitti...

Voi mikä ihanuus reissu Irenelle. Huoh ja mitä pioneita, en tiennytkään, että pionit kukkivat jo näin aikaisin. Mutta kasvihuonepostausta tuskin maltan odottaa, tulisipa viikonvaihde pian