sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Komendantti ja ovela juonittelija

Olimme eilen lapsosen kanssa kesäretkellä Helsingissä. Aamulla aloitimme Sealifesta, joka on  ohjelmassamme ainakin kerran vuodessa.Sealife ei ole koskaan pettymys. Meduusat ovat hypnoottisia ja haikäytävään pitää mennä ainakin kahdesti.


 


Lapsonen söi Rafaellon terassilla aiheeseen sopivasti lohisoppaa. Olen valtavan ylpeä pienestä retkeilijästä, joka jaksoi koko päivän valtavassa kuumudessa, valittamatta  kipitellä paikasta toiseen. Kaupunki oli helteinen ja ihmiset lomatunnelmissa.  Yksi pikkutyttö osoitti minua äidilleen ja sanoi: "Den där är prinsessa!"  Valitettavasti kuulin äidin oikaisevan, että se ei tosiaan ollut mikään prinsessa.


Kauppatorilla kierreltyämme ja todettuamme shoppailun mahdottomaksi kuumuuden vuoksi, suuntasimme Suomenlinnaan.


En ole koskaan aiemmin käynyt Suomenlinnassa ja ihmettelen kovasti, että miksi?Saarilla on viehättävä tunnelma.Lelumuseossa on katsottavaa kaikenikäisille. Vanhat lelut ovat huikean kauniita.Kaikista ihanimpia olivat ehkä nämä ikivanhat muumihahmot. Minusta nämä ovat kuin suoraan Tove Janssonin alkuperäiskirjoista.Päivämme huipentui lasten seikkailuun Komendantti ja ovela juonittelija. 1,5 tuntinen seikkailu linnoituksessa oli elämys, joka ei heti unohdu. Lapsi sai kantaa kesken näytelmän ovelan juonittelijan (joka silloin ei vielä ollut paljastunut ovelaksi juonittelijaksi) miekkaa. Lapset osallistuivat viestien etsintään ja yrittivät selvittää, kuka mustamaalaa arvon Komendantti Augustin Ehrensvärdin mainetta linnoituksen rakennuttajana ja ylipäälikkönä?Aina ei välttämättä kannata mennä merta edemmäs kalaan. Lähialueilla, päivämatkan päässä on vaikka mitä koettavaa ja nähtävää. Meillä on vielä monta retkisuunnitelmaa lomaa varten viritteillä. Nyt kuitenkin taas kotipäivä. Aurinkoa, kastelua ja onkimista!

1 kommentti:

jori kirjoitti...

Vai että oikea rinsessa =) Sitä pitää pokkuroida täällä päässä ja niiaa niksauttaa, jotta tohtii kirjoitella ;) Olipas kutkuttavat retkikohteet - tuolla sealifessä pitää ihan itekkin muksujen kanssa käydä kun ei ole aiemmin tullut käytyä ja Suomenlinnaan meitinkään tiet eivät ole koskaan vieneet. Hieno tuo pyykkinarukuva. pitääpä siis laittaa retkisuunnitelmavarastoon