lauantai 16. heinäkuuta 2011

Kuka se siinä?

Kesän värit ovat täyteläistyneet aivan huippuunsa. Kärhöt kukkivat ja puutarha on vihreä keidas. Kuvan kärhö on täynnänsä kukkia. Minulla ei ole aavistustakaan sen nimestä.Clematis `Blue Angel`


Lisään kärhöjen lajikenimet tähän postaukseen mikäli löydän vihkosen, johon tein pohjapiirrustuksen kärhöalueesta. Kaikki nimet ovat hukassa.  Ruusujen, kärhöjen, pionien, kaikkien. Miten on mahdollista, ettei muista enää mitään? Tai jotain nyt sentään, muttei lajikenimiä omille aarteilleen?


Aloitin muuten ruusutarhan rakentamisen. Istutin ensimmäisenä kasvihuoneen takarinteeseen Herttoniemi-ruusun. Sitten tein investoinnin nimiasiaa silmällä pitäen. Ostin laminointikoneen (29,90)!Ystäväni teki laminointikoneella hienot nimikyltit pioneille, joita on nyt pari talvea testattu. Puiset tikut ovat alkaneet hieman pehmetä ja niitit uhkaavat ruostua poikki. Tulostinmuste ja laminaattikalvo ovat kestäneet Suomen säätä hyvin. Täytyisi keksiä vielä kestävämpi versio. Päädyin kokeilemaan rautakaupasta saatavaa asennusliimaa metallisiin varsiin. Littana metalliliuska olisi ollut parasta, mutta löysin varastosta kasan metallipinnaisia tiesmitäkaupanvälihyllypaloja. Napsin niistä voimasaksilla metallisia kepukoita. Mies keksi vielä taivuttaa niitä tongilla päästä liimapinta-alan lisäämiseksi. Liiman luvataan kestävän n. 30 astetta pakkasta ja sata lämmintä sekä liimaavan mitä vain mihin vain kosteissa sekä kuivissa olosuhteissa.


Tulos on aika kivan näköinen ja ruusuillani on nyt kyltit. Kunhan vain osaisin yhdistää vanhoihin pensaisiin oikeat kytit. Hukassa ovat ainakin Poppius ja Tornedal sekä Onni. (Onni hukassa!? :) )Tämän kärhön nimen tiedän. Södertälje kukkii valtavasti. Se on muuttanut hempeän penkin väri-ilmeen melko herkulliseksi.Clematis `Södertälje`


Valkoinen salkoruusu (kuvattuna toisesta suunnasta kuin ylempi kuva) sopii myös Södertäljen seuraan.Tämä pikkuinen kaunotar voi olla siemenkasvattamani pensaskärhö, mutten usko. Mikähän linee kyseessä? Joku?


Eivätkö ne olekin suloisia?Clematis `Madame Julia Correvon`


Sitten vielä tunnistamispyyntö:


Mikä ihme ängelmää muistuttava vaaleankeltakukkainen tämä on?


Ps. Valtavien etsintöjen jälkeen löysin sen muistikirjan, jossa kärhöjen nimet ja paikat ovat. Se oli kirjahyllyssä. Ei kai kukaan etsi kirjaa kirjahyllystä? Ainakaan muistikirjaa? Löytö oli mukava, koska kirjaan oli merkitty myös muutamia nimensä kadottaneita pioneita. Nimikylttien askartelun lomassa olen aloittanut myös KASVILISTAN päivittämisen.

7 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Kauniita ne ovat, nimillä tai ilman:)
Mullakin vuosia sitten ostettujen kasvien nimet hukassa tai siis en ymmärtänyt edes laittaa niitä silloin ylös.
Ja sitten on niitä että on kasveja ja nimiä, mutten oikein tiedä mikä kuuluu kenellekin;)

Saila kirjoitti...

Hitsi, mun oli jäänyt päivittämättä blogisi osoitteenmuutos blogilistaani. No parempi myöhään...
Voi että, 'Södertälje' oli mutta se(kin) otti ja kuoli, pihani on jotenkin kärhöille soveltumaton. Joka vuosi yritän jonkun istuttaa, ja mielestäni keksin aina hyvän paikan, jossa sen pitäisi viihtyä, ja istutan syvään, mutta kun ei :-(
Pensaskärhösi näyttää epäilyttävästi Summer Snowlta, mutta kuten ylläoevasta jo selvisi, en ole kärhöasiantuntija...

Maria kirjoitti...

Ihania ovat! Ja salkoruusujakin! Mahtaakohan kasvikokoelmasi olla jo niissä mitoissa, että nimien hukkuminen on luonnollinen seuraus ;D
Kärhöjä tahdon minäkin lisää. Aion tehdä hamstrausreissun, kunhan kotiudun ensi viikon reissusta.

santra kirjoitti...

Ihania kärhöjä. Nimiasia on minuakin mietityttänyt, kun ei tahdo aina muistaa. Joku kun kysyy, suusta tulee vaan 'tää on toi toi....', sitten niitä 'toitoi' kasveja on ympäri pihaa. :) Laminoidut kyltit on hyväidea, niin ei tarvii nimiä etsiskellä.

Sanni kirjoitti...

Nimien hukkuminen tosiaan johtuu osaltaan kasvien valtavasta määrästä. en ajatellut nimetä kaikkia perennoita, koska sitten kukkapenkit ovat valkoista lappua täynnään. Kärhöt, ruusut ja pionit ovat nimettävien listalla.

jori kirjoitti...

Hih hii - kuulosti niin tutulta tuo nimien hukkaus operaatio =) Multa on hukassa monta tainta, kun en mitenkään muista mihin olen ne istuttanut. Kärhösi ovat kuolettavan upeita ja puutarha niin täyteläinen - njamskis. Kyltit ovat niin jees idea. Meillä tarttis aivan ehdottomasti ruveta myös tuohon nimeämispuuhaan.

varjoyrtti kirjoitti...

Tuollaista nimikylttiähän pitää kokeilla. Monenmoisiahan on tietty jo kokeiltukin :) Paras konsti tähän mennessä on ollut nimet blogissa, sieltä ne voi kaivaa esiin kun on taas dementia iskenyt.