torstai 22. syyskuuta 2011

Mukavaa päivää!

Syysaamuisin metsä on parhaimmillaan. Ehdin lapsen koulutaksin ja omien töideni välissä useimmiten pienelle kierrokselle koirien kanssa.Koirat viuhottavat hirmuvauhtia ja syövät mustikoita suoraan puskista (niille kelpaavat ne ihan hyvin vähän ylikypsyneinäkin). Minä kyttäilen sieniäLapsenkin mielestä sieneen pitää ehtiä viimeistään torstaisin. Viikonlopuksi tulevat mökkiläiset ja silloin aarteemme ovat pahassa vaarassa.On ihanaa, kun kotipihalla on metsä. Aamut ovat olleet niin lempeitä, että kuljen metsässä kumisaappaissa, legginseissä ja vanhassa tikatussa kevyttoppatakissa. Usein alla on yöpaita!? Olen kyllä oikein muodikas aamulenkkeilijä, sillä jalassani ovat alakuvan kaunottaret. Olen oikein nauttinut sadepäivistä ja mennyt kauppaan ja töihinkin näissä saappaissa. Olen iloinen, että HUNTER valmisti pulleapohkeisimmillekin sopivan saapasmallin. Perusmalleihin ei minun maalaiskintuillani ollut mitään mahdollisuuksia. Kokeilin Stockmanilla kesähelteellä ja kokemus oli karmaiseva.Saappaissa on kiva olla villasukat. Löysin ihastuttavan sukkakirjan.Kaksi seuraavaa kuvaa ovat kirjasta. Kerrankin neulekirja on melkein sisustuskirja. Ihanat kuvat ja mahtavat sukkamallit. Pakko oli heti kaivaa kutimet esiin. Yläkuvan malli on minulla tulossa metsänvihreänä, brittiohjeen mukaan kolmella (!?) puikolla. On hyvä oppia jotakin uutta välillä. Kantapääkin on kiilaan neulottu. Ihan uutta ja ihmeellistä.  


 


Have a nice day!

7 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihania sukkamalleja! Ja syksyinen metsä, tuoksuva ja täynnä värejä kosteana hehkuen. Hauskaa tuo lapsesi ja sienestys, varmaan onkin todella sienet vaarassa kun möllikäiset (eiku mökkiläiset!) tulevat sienestämään.

pioni kirjoitti...

Ehkä minunkin olisi aika kokeilla jotain uutta sukkarintamalla, vaikka tuollaista kolmella puikolla kutomista!
Upeita sukkia!

Divaani kirjoitti...

Mitä aiot sienistä kokata? Tässä parikin hyvää sienireseptiä: tattipasta ja suppilovahvero-lohikeitto.

http://www.evitalehti.fi/energia/reseptit/tattipasta

Cheri kirjoitti...

Minustakin on luksusta, että kotipihasta pääsee sienimetsään. Sukkakuvat alkoivat kudotuttaa!

paavali kirjoitti...

On se vaan hienoa että joskus onnistuin löytämään tämän blogin! ehdottomasti suosikkini. Olen lueskellut viime aikoina vanhoja postauksia ja katsellut pihan muuttumista vuosien mittaan. Paljon on tapahtunut, se antaa toivoa tällaiselle uuden pihan rakentajalle, jolta jokainen kesätuntuu loppuvan pahasti kesken eikä piha tunnu ikinä valmistuvan.

Irene kirjoitti...

Mukavia asioita näinä kaatosadepäivinä!

Riina kirjoitti...

oletkos kokeillut pyöröpuikolla sukkien tekemistä, tulee molemmat samalla, siis pari... Olen tosi pahoillani etten voi neuvoa, enkä edes muista nettisivua, mutta luulen että neuleblogeja tutkimalla löytyy. Itselläni paritkin pyöröpuikoilla tehdyt käytössä, yhdet töissä työkenkien sijaan.. Mutta olen ne siis saanut... :) ja totta, nuo kirjan kuvat olivat upeita..