keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Pietari osa 2

Pietariin jäi vaikka mitä näkemistä. Talvipalatsin ja Eremitaašin rakennukset ovat huikeita jo ulkoakin päin. Talvipalatsi on rakennettu 1754-1762 keisarin palatsiksi Nevan rantaan. Rakennuskompleksiin kuuluu useita rakennuksia ja kaikki taide- ja historialliset aarteet nähdäkseen Eremitaašissa tulisi viettää 8 vuotta, seitsemän tuntia joka päivä!



Eremitaašin rakennuksia oikealla Talvipalatsi, sitten pieni eremitaaši ja vanha eremitaaši.



Talvipalatsi on tyyliltään venäläista barokkia ja sen suunnitteli Bartolome Rastrelli.



Sana eremitaaši (ranskaksi ermitage = erakkomaja) on etenkin 1700-luvulla käytössä ollut nimitys puistojen ja puutarhojen yhteyteen rakennetuista huvimajoista.



Kylläpä siinä on huvimajaa kerrakseen! Pietari on ainoa suurkaupunki, missä olen käynyt. Se täyttää varmasti kaikki suurkaupunkien määreet häkellyttävyydellään ja mukaansatempaavuudelllaan. Ihmisten määrä on jotenkin kiehtovaa ja kauniiden rakennusten ihasteluun voisi kuluttaa viikon. Lisäksi ovat kaikki muut mahdollisuudet. Liput oopperaan olisivat järjestyneet kuljetuksineen yhdellä puhelinsoitolla, sirkuksessa olisi nähnyt karhujen tanssivan. Karhuja ja muita villieläimiä kuulemma ulkoilutetaan sirkuksen takana olevassa puistossa öisin!


Kaikkea on tarjolla. Huikeita kenkiä ja laukkuja. Kansainvälsiä liikkeitä, joita Suomessa ei vielä ole. Perinteisiä Venäläisiä tuotteita toki myös.




 


Karhuntaljankin olisi voinut ostaa!



Olen edelleen hieman häkeltynyt!

2 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Lumoavan kaunista, matkamuistot näyttävät samoilta kuin 70-luvulla. Tosin maatuskat ovat kokeneet ulkoasu-uudistuksen :-)

Leena K kirjoitti...

Pietariin pitää päästä! Minun ainoa kokemukseni Pietarista on monen kymmenen vuoden takaa silloisesta Neuvostoliitosta ja kammottavan kylmästä helmikuusta.