sunnuntai 5. helmikuuta 2012

-30 celsiusta

Vanhassa talossa tällainen kylmyys tuntuu laittioissa.  Haaveena olisi toinen tulisija. Joku nykyaikainen kunnaninsinööri puratutti talon kaikki pystyuunit vuonna 1959. Tekisi mieli kysyä, että: " Mitä sie oikein ajattelit, HÄH?"


Maalämpö toimii loistavasti vesikiertoisessa patterijärjestelmässäkin. Kaakeliuuni on kuitenkin yksi parhaita investointejamme.  Toinen kevyempi tulisija on ollut mietinnässä luokkiin.


Nyt on tv:ssä näkynyt mainoksia Nunnauunin uudesta, varaavasta kevyttakasta. Injektoritekniikka kuulostaa lupaavalta.NUNNAUUNI Gentus


Gentus näyttää  tavalliselta suoralinjaiselta takalta. Siinä on samaa fiilistä kuin kaakeliuunissamme. Mutta, mutta.....


Minusta tämä Genius näyttää ihanalta. Voisiko se olla hurjassa moderniudessaan hauskan näköinen salin kukkatapettien seuralaisena?NUNNAUUNI Genius


Ottaisin valkoisen. Lapsen mielestä se on kuin raketti.


Kumman sinä ottaisit. Tutun ja turvallisen oloisen Gentuksen vai  tuon "lämpökapselin"?

4 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Isännän kanssa katseltiin jotain talolehteä ja tuo avaruusraketti kiinnostaa molempia.. Tosin meille ei takkaa ikävä kyllä saa, eli sitten joskus ehkä. Voisin siis valita tuon kapselin. Jotain vanhasta pönttöuunista ehkä siinä on..

Siirtolapuutarhuri kirjoitti...

Olen nähnyt Genius-mainoksia. Minulla on koko ajan sellainen tunne, että se on vain takkasydän ja sen ympäriltä puuttuu se varsinainen (muurattu) takka. En usko, että tottuisin sen kanssa elämään. Sinänsä ilahduttavaa, uutta muotoilua.

Sanni kirjoitti...

Pönttöuuni meilläkin on se vahvin toinen vaihtoehto juuri ulkonäkösyistä. Tuo vain on niin herkullinen. Rahansäästöhommiin se on alettava.

Cheri kirjoitti...

Meillä on kolme pönttöuunia, leivinuuni ja puuhella. Näillä pakkasilla kaikille on käyttöä. Vanhan talon korkeissa huoneissa on melkoinen lämpötilaero lattian- ja katonrajassa. Genius on hauskan näköinen, lämmittääköhän se kunnolla? Jos pitäisi valita uuni lastenhuoneeseen olisi Genius varma valinta :) Uuni on pitkäikäinen ja vaarana voi olla että uusmuotoilu alkaa jossain vaiheessa kyllästyttää. Perinteinen on siinä mielessä varmempi valinta, se sopii mihin sisustukseen tahansa. Minusta harmaat vuolukiviuunit ovat rumia, ilahduttaa tämä kevyemmän oloinen malli.