perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kasvihuoneen talvi

Talvi yrittänee vielä viimeisen kerran sinnitellä kevättä vastaan. Sääennusteiden mukaan kevättä pitää vielä odottaa. 
Kasvihuoneen ei talvellakaan tarvitse olla käyttämätön varastotila.
Meidän kasvihuoneeseemme raahattiin vanha sohva. Suojassa viimalta oli mukava istua juomassa kahvia ja ihmettelemässä talven hiljaisuutta. Valaistuna kasvihuone oli kuin suuri lyhty.

Olin hieman huolissani lumipeitteestä ja putsasinkin katon muutamaan otteeseen lumikuormasta. Muovinen lumilapio toimi hyvin, samoin tavallinen katuharja. Lunta pudottaessa kasvihuoneen ympärille muodostui aikamoinen penkka. Senkin kaivoin pois, kun huomasin kevään lähestyessä  lumen painavan laseja kasvihuoneen sivuilta puolen metrin korkeudelle asti.


Lasiseen ratkaisuun olen täysin tyytyväinen. Kasvihuone on pihan näkyvällä paikalla ja lasihuoetta ei kauneudessa voita mikään. Mikäli joskus joku lasi särkyy, on lasi suhteellisen edullista korvata. Kennolevyt ovat melko arvokkaita. Tosin  katto voisi hyvinkin olla kennolevystä. Kennolevyn etuna on aina varjostamistarpeen väheneminen sekä parempi eristävyys. 


Nämä ovat viimeiset talvikuvat tältä keväältä. Jatkossa keskityn pienimpienkin kevään merkkien etsimiseen ja niistä raportointiin :) Muistakaa virpoa!


8 kommenttia:

GardenianKati kirjoitti...

Onpa tunnelmallinen. Ihanalta näyttää tuo tiililattia.

Tarja T kirjoitti...

Tosi ihanat kuvat. Mun kasvihuone on tehty vanhoista ikkunoista, se sopii paremmin meidän pihapiiriin kun aiempi metallirunkoinen, ja koska se on lähes pihan keskellä, niin jouduttiin harkitsemaan sen ulkonäköä melko tarkasti.Kiva nähdä erilaisia sisustuksia, mutta pitäisikö näitä nyt sitten kutsua kasvihuoneksi, viherhuoneiksi vai lasitaloiksi kun niissä oleskelee muutkin kun tomaatit ja kurkut? :D

Irene kirjoitti...

Tunnelmallista näyttää olevan kasvihuoneessa talvellakin.
Vielä en ole luonut lumia oman kasvihuoneeni oven edestä.

Simm kirjoitti...

Oikea unelmien kasvihuone, vuodenajoista riippumatta! Tuskin maltan odottaa kevät- ja kesäkuvia. :)

elämäni matkat kirjoitti...

Todella kaunis ja tunnelmallinen kasvihuone sinulla. Mulla on pikkuinen kennotalo kasvien kotona ja talven se om viettänyt varastona. Niin surullista, mutta eipä voi mitään kun sekin tila on tarpeen. Eikä kennotalon valaistus ja fiilis ole koskaan kuitenkaan noin upea, nyyh.

Mimmi kirjoitti...

Mimmi on jättänyt sinulle tunnustuksen osoitteessa mimmintakapiha.blogspot.com

Annimuori kirjoitti...

Uutena täällä tutkailemassa, puutarhahullu minäkin =)
Kasvihuone on upean näköinen talvellakin. Itsellä hankittuna vanhat ikkunat ja varmaan se katto tehdään sitten siitä kennosta.
Tulevan kesän projektia se sitten.

Flammentanz kirjoitti...

Ah,ihanaa.. Löysin vasta blogisi, pistäydyn ehdottomasti useamminkin!