tiistai 19. kesäkuuta 2012

Tunnelma kuin viidakossa!Perennapenkit ovat kasvaneet valtaviksi viidakoiksi. Ei sieltä joukosta enää tahdo erottaa, josko sinne on jäänyt pari vuohenputkea kitkijältä.Värimaailma on nyt yllätyksekseni sinistä, violettia ja kermaa sekä keltaista. Ei näytä hullummalta sekään.


Idänunikot aukovat nupuissa kurttuuntuneita terälehtiään.


Juhannusruusu ja muut pimipinellaruusut kukkivat juuri oikealla viikolla.  Ensimmäisenä aloitti Nils, sitten juhannusruusu ja nyt mukaan ehtii vielä tämä huikean kaunis Juhannusmorsian. Pitäisi vielä etsiä Poppius jostakin puutarhasta, koska se minulla listan mukaan on. 
(Ruusujen kohdalla yritän lisäillä kasvilistoihin kuvia sitä mukaa, kun tunnistettavat lajikkeet kukkivat.)


Eiliseltä taimikaupparetkeltä tarttui mukaan mm. tämä Kaunokurjenmiekka Iris setosa.

Mukavaa juhannusviikkoa!
3 kommenttia:

Irene kirjoitti...

Minun silmään ei ota yhtään vuohenputkeä. Ja jos siellä pari kukkisikin pitsikukin, ei haittaisi. Siinä on niin kauniit kukat. Kunhan ei vaan valtaa koko penkkiä. Tosin pellonreunat ovat kauniita, kun koiran- ja vuohenputket ovat ne valloittaneet.

Runsasta ja rehevää ja kauniita värejä on puutarhassasi.

Erjuska. kirjoitti...

Ihanan väriset nuo sinun unikkosi ja juhannusruususi .... hempeän vaaleanpunaiset : )

Terhi kirjoitti...

Nyt jo kaduttaa kun en jaksanut saalistaa juhannusmorsianta omaan ruusupenkkiin, huikean kaunis kukka! Poppiusta löytyy mutta täällä kakkosvyöhykkeellä pohjois -rinteessä vielä aivan nupuilla. Mukavaa juhannusta ja kiitos mielenkiintoisesta blogista!