lauantai 4. elokuuta 2012

Lähimaaston elämysmatkailua


Emme ole ehtineet tänä kesänä varsinaisesti kesälomamatkalle. On ehkä hyvä katsoa joskus siinäkin asiassa lähelle. Niinkuin aiemmin oli puhetta siitä kukkiin katsomisesta. Voi löytää yllättäviä asioita. On ollut konsertteja ja kyläjuhlia, tapahtumia ja markkinoita.Tänään oli parinkymmenen kilometrin päässä hurmaava kylätapahtuma. Vanhojen traktorien vetokilpailut. Maaseutunostalgia on lähellä sydäntäni kaikin tavoin ja vanhat Zetorit,  Volvo BV:t, Valmetit ja Nuffieldit, Fiatit ym.  ovat kyllä paljon hauskempia kuin jättimäiset nykytraktorit.


Sitten saimme vieralla tavallisessa vanhan ajan navetassa. Hereford sonnin katseesta en ole ihan varma, että kuinka kauan kameran kanssa kannattaa samoissa tiloissa yleensäkään hengailla.


Suomenkarjan ja Hereford lehmien laitumella kävellessä ei olisi  voinut näkymästä arvata vuosikymmentä. Näillä lemmikkilehmillä ei oikeastaan ollut edes aitaa. Ne menevät nukkumaan kuusien alle metsään ja saavat laiduntaa hehtaarien kokoisella metsä- ja laidunalueella.Ihania eläimiä. Suuria, rauhallisia ja lempeäkatseisia.

Sittenhän voi aina mennä omaan puutarhaansa ja todeta, että melkein on kuin englantilaisessa villiintyneessä Gottage gardenissa puutarharetkellä. Paitsi, että sää on trooppisempi.


Yhtä paljon tulee vastaan yllätyksiä ja vieraita kasviyksilöitä kuin vierailulla jossakin. Puutarhadementia on kamala tauti. Kuljetaan peräkanaa Täti- Vihreän kanssa ja hoetaan, että " Täähän on se, se, se, no se, sano nyt se, mikä se nyt olikaan, mikä ostettiin sillon sieltä yhestä paikasta...oliko se viime vuonna vai millon?" :)

Ei kannata mennä merta edemmäs kalaan!

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Vanhat traktorit on paaaljon kauniimpia ja mielenkiintoisempia kuin nämä uudet... Voi miten suloisisa äpyleitä <3

Terhi kirjoitti...

Kylläpä näyttää kärhöt todella kauniilta ja tiheiltä! pelottavan kokoista lihakarjaa :)

Irene kirjoitti...

Loma on tehnyt tehtävänsä jos teillä molemmilla on tuo dementia. Olen todennut joskus, että se on onnistuneen lomailun merkki - tiedostot ovat putsautuneet mukavasti ja saaneet erilaista virikettä. Niinkuin nyt vaikka traktoreita ja ihania lehmiä.
Puutarhasi on lumoava!

santra kirjoitti...

Puutarhadementia. ;D Sitä on meillä ystävänikin kanssa. Toinen kysyy mikä tämä on, toinen vastaa tää on toi noin, toi toi.... mikä se nyt oli... ;D