tiistai 14. elokuuta 2012

Loppukesän värit


Syysleimut ja kärhöt ovat korvaamattomia elokuun kukkijoita. Meillä punahatut eivät ole koskaan kovin hyvin viihtyneet ja suurimman kukinnan tarjoavat juuri edellä mainitut. Koska en ole keltaisen ja oranssin ystävä, ovat nämä kasvit juuri sopivia myös värikarttansa puolesta.Aloitin valtaisan kitkemisurakan ja muutaman neliön raivattuani totesin sieltä paljastuvan ihan kelpo istutusaluetta. Näistä kuvista puuttuvat värimintut. Mutta niistä ehkä lisää sitten, kun vuohenputket ja muut asiattomat valloittajat on edes jotenkuten hävitetty näkymästä.


Sää ainakin sopii puutarhailuun mitä parhaiten. Kevyt tuuli lämpimässä elokuun illassa tuo kylältä kypsyvän viljan tuoksua. On varmasti pakko mennä laittamaan kynttilälyhtyjä portaille.


Illat ovat suloisen pimeitä! Melkein tekisi mieli pitää myöhäisillan puutarhajuhlat!

10 kommenttia:

Irene kirjoitti...

Nonni, sieltä se paljastui - kauneus!!
Tuosta tulee niin hyvä mielikin, kun saa vähän kitketyksi ja loppukesän runsas kauneus valtaa puutarhan.

Intianminttu kirjoitti...

Tykkään kovasti noista leimuista, mutta olen lukenut, että niihin tulee helposti härmää vai oliko se harmaahometta. Onko sinulla ollut sellaisia ongelmia?

Laura kirjoitti...

Ovat nuo syysleimut kyllä pirtsakoita! Minäkään en niin välitä keltaisesta ja oranssista, jota nyt loppukesästä esiintyyki. Vaaleanpunaiset ja liilat sävyt iskee minuunki enemmän.

pioni kirjoitti...

Ihanat syysvärit!
Mullakin on ollut kitkemispäivät, pari viikkoa reissussa kyllä näkyy puutarhan rikkaruohojen määrässä;)

Sanna kirjoitti...

Intianminttu: Minulla härmää eikä muutakaan ole esiintynyt, vaan leimut ovat olleet terveitä. Suurimmat kasvustot ovatkin jotain ikivanhaa kantaa, joiden sanotaan olevan kestävämpiä. Nuo uudet pinkit sain jostain kaupanpäällisjuurakkoina. Nyt ne ovat terveitä, mutta saas nähdä kuinka kauan. Pitääkin mennä kuvaamaan yksi lajike. Valkoinen, jossa on vaaleanpunainen keskusta. Se on ihana!

Tuija kirjoitti...

Aivan ihanan värikylläisiä kuvia, nuo dahliat varsinkin ovat ihania,tuo väri on kaunis. Leimut kukkivat tosi pitään, huomaan sen nyt, kun olen istuttanut niitä enemmän uuteen pihaani.Valkoista ja vaaleanpunaista,sinulla on kaunis piha ja ihania kukkia.
Elokuu on ihana kuukausi, kun on vielä lämmintä(tai jos on...) illat pimenevät ja kynttilät ja lyhdyt valaisevat tunnelmallista iltaa.
Ihania elokuun iltoja sinulle.

pirkko kirjoitti...

Kyllä on todella kaunista! Hienot nuo värisi. Meilläpä onkin juhlaa huomenna, puutarhaan saa jo lyhtyjäkin :)

Karolina kirjoitti...

Upeita kuvia! Näitä on aina niin ihana katsoa!

Ja nyt lopulta sain muokattua ja järjestettyä Blogit kasvuvyöhykkeen mukaan linkkejä ja sain sinunkin linkkiisi tämän oikean osoitteen.

Pahoittelen, pahoittelen että tässä kesti niin kauan. VArmaan jo ennen kesää pyysit.

LÄmmintä loppukesää,

Karolina

Sadun blogi - Satu's blog kirjoitti...

Minäkin pidän kovasti syysleimuista. Kärhö on komea köynnös, sinulla erityisesti!

översätta kirjoitti...

Wonderful garden, miss mine so much.