perjantai 3. toukokuuta 2013

Potterväki

Minerva McGarmiwan ja Hedvigin yhdessä talvella hautomat neljä uutta Potterkanaa ovat jo täysikäisiä hienoja lintuja. Nimiasia ratkottiin vasta viimeviikolla.

Kaksi kukkoa ja kaksi kanaa -> Potterwikin selailua -> Neljä hienoa nimeä!

Tämä komea kukko on Albus Dumbledore. Haluaisin pitää sen itse.


Albus on vaalea (kuparinoranssi muihin kukkoihin verrattuna) ja ilmeikäs. Katsokaa, mitkä kulmakarvat!
Blondi kananen sai nimen Sibylla Punurmio.Kuvista puuttuu kenties maailman kaunein kana Matami Huiski. Se ei tullut ulos kanalan hämärästä kuvattavaksi. Uhkasin viedä sen kananäyttelyyn. Toinen kukko (kuvassa alhaalla) sai nimen Ron Weasley ja se toivon mukaan muuttaa omaan kanalaumaansa pian. Veimme Hagridin kylmästi tapettavaksi erääseen kanaystävälliseen taloon, koska kukko oli vihainen ja nokki meihin reikiä. Sain seuraavana päivänä viestin, että: "Onkohan tämä varmasti se tuhma kukko?" Hagrid oli käyttäytynyt oikein siivosti. Suosittelin pukemaan päälle jotakin punaista, että Hagridin todellinen taisteluhärän luonne tulisi esiin. Nyt kanalaa johtaa komea Severus Kalkaros, joka on lapsen lempikukko. Haluaisin mustan kukon, Sirius Mustan, mutta lapsi ei luovu Severuksestaan ja minä haluan pitää Albuksen. Jatkamme neuvotteluita.


Ylävasemmalla vanhemmat kanarouvat Bellatrix Lestrange ja Ginny Weasley (takana ilmeisesti Hedvigin pyrstö) ja alavasemmalla Minerva McGarmiwa. Kanat ulkoilevat ja kevät edistyy. 


Käänsin lumikellon kukkaa ja hämmästyin. Kun kasveja on paljon, ei muista hankkineensa niistä puoliakaan ja yllättyy iloisesti usein. Kerrannainen lumikello!


Hyvää perjantai-iltaa ja lätkämatsia!

13 kommenttia:

MINNA kirjoitti...

Upeita kanoja! Ja mahtava kukko!

Irene kirjoitti...

Albus on ihan ykkönen. Tuo kupariväritys ja musta pyrstö ovat pistämätön yhdistelmä. Siinä on selvästi karismaa, joka pitää neitoset ojennuksssa.

jori kirjoitti...

Hitsin pimpulat miten upeita nuo kanaset ja kukot onkaan. Kun vuorokaudessa riittäisi tunteja enemmän niin meilläkin laitettaisiin vauhtia tuohon kanalatouhuun. Potterkaarti sopisi tännekin Keijon seuraksi :-)

Hannah kirjoitti...

Huisan hieno Potterkaarti:)

Jännittävää kiekkoiltaa teillekin!

Sanna kirjoitti...

Kanat on ihan huippuporukkaa. En luopuisi. Nyt on 11 kanaa ja kolme kukkoa. Voisin huolia vaikka 4 kanaa lisää niin saisin Ronin tilalle sen Siriuksen. Haudonta on kaksi kertaa epäonnistunut, toivon että seuraavasta saadaan tipuja.

Terhi kirjoitti...

Ihan huippuhyväkuntoisen näköisiä Pottereita, etenkin Albus :D Ja muutoinkin hauskaa nimetä ne tiettyyn teemaan :)

Marietta kirjoitti...

Kanat/kukot on hienoja, mutta potterijutussa en ole 'sisällä' vaikka kirjat tiedän ja periaatteessa sen, mistä nimet tulee.
Mutta kerrottu lumikello on tuttu ... ja ihana :)

Rouva Hyrskyn Myrskyn kirjoitti...

Aivan ihana kukko! Komea!

inkku kirjoitti...

Upeita kukkoja ja kanoja. Tekisi niin mieli ottaa uudestaan kanoja. Ne oli niin hauskoja kuoputtajia pihalla :)
Lätkämatsi meni hyvin!

Simm / sininiitty kirjoitti...

Aivan ihania kanoja ja loistava nimiteema! Minkä rotuisia kanasi ovat? :)

Meillä on kummikanoja ystäväni tallissa ja ne ovat harvinaisempaa vanhaa maatiaiskantaa, niitä on älyttömän mukava seurailla ja kananmunatkin maistuvat paljon paremmille! Muutama kuvakin löytyy täältä: http://sininiitty.blogspot.fi/2013/04/kanamainen-juttu.html

Aurinkoista viikonloppua! :)

Sanna kirjoitti...

Potterväki kiittää kehuista. Ne ovat iittiläistä maatiaiskantaa.

Hilu kirjoitti...

Voi sentään kun on hienoja kukkoja ja kanoja:) Minä niin haaveilen pienestä omasta pikkukanalasta:)

Jonna kirjoitti...

Ihan mahtavia kanoja ja kukkoja. Meillä sitä olisi kukolle tilausta...