torstai 6. kesäkuuta 2013

Jupinaa!

Liian kuuma, ei voi tehdä mitään...
Tai voi, mutta se on yhtä tuskaa.


Etsitään jotain positiivista. Uudet reunukset ovat kyllä hienot. Ja ruukkuistutukset. Meillä on lähtenyt vähän lapasesta noiden ruukkujen kanssa.

Juputan, kun olen kitkemisissä auttamattoman myöhässä. Metrisessä nokkos- ja vuohenputkiviidakossa lannistuu. Mutta rikkaruohoihin katsomatta, pidän puutarhan muodoista ja pikkuhiljaa kehittyvästä tilojen tunnusta. Puutarhan kaarevat muodot mielyttävät silmääni. Suuret perenna-alueet reunustavat nurmialueita ja puutarha on selvästi jaettavissa erilaisiin osiin.Värimaailma on myös toimiva. Huomatkaa, kuinka innokas kuljettaja odottaa, että lastaisin kitkemis- ja talikoimisjätettä pihatraktorin kauhaan.

Taisin jo kehua, ettei talvituhoja ole kuin laventelit. Flammentanz-köynnösruusu on kuollut. Ja suureksi hämmästyksekseni jo vuosia villinä levinneet sormustinkukat ovat kadonneet kokonaan. Ei ruusukkeita, ei siementaimia, ei mitään! En tajua. 

Kuumuus kukittaa kasvit liian nopeasti ja alkaa jo näkyä nuutumisena muutenkin. Juputan lisää ja toivon sadetta.


Ei auta muu kuin mennä uimaan. Vesi on sentään sopivan lämpöistä.


Ja matkalla voi ihailla naapurin laitumessa ilakoivia varsoja.


Juputuksesta huolimatta, tiedostan kyllä millaisessa paratiisissa elän.

5 kommenttia:

jori kirjoitti...

Meillä oli yyberjuputuksen vuosi viime vuonna - hommat riistäytyivät käsistä ja kuolema oli likipitäen potagerin porteilla. Mutta tänä vuonna on aivan uusi draivi päällänsä =) Tuota tilallisuutta ja huoneita kaipaan meillekin. Maanantaina tumpsahtaa pihaan 9 kuutiota kuorikatetta ja meinataan iskea pottugeeri pakettiin, jotta päästään juurikin noiden muiden huoneiden rakentamisen kimppuun =) Sateita odotellessa tarvitsisi täälläkin lähteä vissiin uimaan =)

pivi kirjoitti...

Vuohenputken ja juolavehnän kanssa tuskailen minäkin, mutta joko on liian kuuma tai sitten on varjossa liikaa hyttysiä. Mutta ei valiteta ei, muistan vielä viime talven hartaan kevään odotuksen ;)
Tuo uiminen onkin hyvä vaihtoehto ! Mukavia päiviä paratiisiisi ! Upean näköistä !

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelin samaa myöhäisyyttäni rikkaruohojen kanssa. Kun ne nousevat nauhuksiakin korkeammalle. Kesän superspurtti jouduttaa rikkakasvejakin.

Eräällä puutarhalla myyjä opasti rentoa suhtautumista rikkoihin: tärkeintä on, että enemmistö on sitä, mitä pitää.

Pihasi on paratiisi! Kyllä!

solveig

Irene kirjoitti...

Kyllä kait voi paratiisissakin juputtaa.
Minulla on ihan sama tunne siitä, että nokkoset ja vuohenputket kasvoivat hetkessä metrisiksi ja olen auttamattomasti myöhässä niiden kanssa. Lienee syy siinä, että ensin odotettiin viikkosotalla, että lumet lähtisivät ja sitteen ollaankin muutamassa viikossa keskellä kesää. No nyt on taas yksi penkki putsattu nokkosista. Ei tullut kuin pari kottikärryllistä...

pioni kirjoitti...

Nyt on ihan parhaat kelit nautiskeluun;)
Vaikka ihan vähän jotain voi tehdäkin pihalla sopivissa väleissä, kun ei paahdu tai hyttyset syö!