torstai 8. elokuuta 2013

Taas retkellä...


Ajelimme tänään aamupäivällä Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan.


Paikka on todella kaunis, hyvin hoidettu ja huolellisesti suunniteltu.


Sinisarjat olivat hämmentävän hyvinvoivia ja koristeistutukset todella kauniita.
Kartanon hyötytarhassa kasvit oli ryhmitelty hienosti mm. tuoksuaineskaveihin, kuitukasveihin ja lääkinnällisiin kasveihin.


Nimilaput löytyivät helposti ja puistoalueella kuvasinkin varmasti parikymmentä nimilappua kasveista, joita olisi kiva itsekin omistaa.Tapasimme myös omistajiltaan irti päässeen Denniksen.
Dennistä ei kiinni jääminen kiinnostanut, sen mielestä puistokissana olo olisi ollut kivempaa. Dennis kuitenkin kiikutettiin omistajan kainalossa viimein portista ulos.
Kyllä minusta kasvitieteellisessa puutarhassa voisi hyvin oleilla yksi siiamilais-Dennis.
Suosittelen lämpimästi Kumpulaa retkikohteeksi. Jo kaupunginosanakin Kumpula on mielenkiintoinen seikkailu. Kiitos Leena vinkistä!

8 kommenttia:

pivi kirjoitti...

Ihana paikka, jossa olisi katseltavaa koko päiväksi, ja moneen kertaan. Dennis tosiaan voisi olla kokopäiväisenä puistokisuna !

Lilja kirjoitti...

Hauska lukea toisen kommentteja! Olin kesäharjoittelijana
puutarhassa kaksi vuotta sitten ja tällä hetkellä puutarhan suunnitelman laatineen toimistossa töissä, joten en ole pitkälle pötkinyt! ;) t. Maisema-arkkitehtiopiskelija

Henrietta Hassinen kirjoitti...

Mä kävin heinäkuun alussa tuolla ja vois mennä uudestaan kun vapaita tulee. Se oli kyllä miellyttävä rauhallinen keidas, jos asuisin nurkilla kävisin siellä varmaan lukemassa kirjaa ja kahvittelemassa.

Irene kirjoitti...

Nyt näen ensi kertaa kuvia tuosta puutarhasta. Kehuja olen kyllä kuullut aiemminkin. Onpas todella hyvän näköistä. Nyt siis tiedän mihin suuntaan menoni ensi viikolla vapaapäivänäni.
Kiitos!

Maarit kirjoitti...

Kaunis paikka!

jori kirjoitti...

Pöh - yrityin eilen kommentoida padin kanssa kahteen kertaan ja aina jotain sössiintyi joten nyt uusi yritys =) Nimittäin ihastelin komeaa Kumpulaa ja sinisarjoja. Sinisarjoja hitusen himoitsen myös meille - ovat niin ylväitä ja upeita. Hitsit kun niiden talvetus on ihan oma projektinsa. Mitenkäs muuten laatat ovat onnistuneet? Tuskin maltan pysyä nahoissani niitä odotellessa.

Rva Pioni kirjoitti...

Kauniit kuvat kauniista paikasta.
Kiva kun muistutit.

vaalean vihreää kirjoitti...

Tunnustus sinulle blogissani:
http://vaaleanvihrea.blogspot.fi/2013/08/tunnustus.html