tiistai 22. heinäkuuta 2014

Juhlat ohi!

 PIONIKRAPULA
Se on joka vuosi se ajankohta, kun pionit lakkaavat kukkimasta ja minulta loppuu teho.


Puutarhateho siis. Siihen toki vaikuttavat myös työkiireet, armoton helle sekä muut hauskat virikkeet, mitä elämässä on.


Tänä vuonna pionien kukinta kesti hämmästyttävän pitkään. Tuo kimppu on nyt vasta lakastumassa ja  kiinanpionit aloittivat silloin Avointen puutarhojen viikolla eli kesäkuun lopussa. Pionipuskissa on yhä kukkia, jotka tosin eivät kestä kosketusta ja makailevat surkeina  muiden kasvien varasssa ikään kuin juhlat olisivat vaatineet jo hieman veronsa.

On siellä muutakin ihanaa, huomasin, kun pakottauduin kameran kanssa liikkeelle. Palataan siihen pian.


Nyt on sellainen fiilis, ettei puutarhassa mikään ole oikein paikallaan ja kaikki on hujan hajan ja sotkussa. (Joo joo tiedän, ettei ole, mutta pionikrapula on semmoinen)Tilannetta ei jhelpota se, että "siltana" ollut lehmuksen kaatunut runko irtosi päärungosta ja romahti polulle. Siinä sitä nyt on pari tonnia puuta keskellä polkua! Otin kuvankin, mutta se oli kelvoton. Palaan EHKÄ siihenkin.Pelargoniat ovat ihastuttavia. Ai, kun olisi kuisti, minkä ikkunat niillä voisi täyttää. 

6 kommenttia:

Tessa kirjoitti...

Voi ei, se lehmus! Ei muuta kuin tunkkaamaan se takaisin ylös. Ja sitten, meillä on kuisti, muttei enää yhtään pelargoniaa. :)

Irene kirjoitti...

Voih, tunnistan niin tuon pionikrapulan.
Onneksi krapula ei ole kroonista sortia, joten pian tästä selvitään. Toki lehmuksenrunko aiheuttaa ylimääräistä pään- ja ehkä fyysistäkin vaivaa.
Pelargonia-aika alkaa nyt vuorostaan ja voit ihanasti pudota tuohon sänkyyn jonkun kirjan tai lehden kanssa.

Riitta Jylhä kirjoitti...

Puutarhassa saa huokaista; istahtaa hetkeksi ja hengähtää, antaa puidenrunkojen olla, kasvien rehottaa ja auringon paistaa.
Se kaikkein hehkein kasvu on tältä kesältä ohi ja nyt odotellaan sadon ja siementen kypsymistä. Siis hyvä hetki hengähtää =).

Susanna kirjoitti...

Tyytymättömyys puutarhaan on niin tuttua, tosin meillä se johtuu ihan täysin talon remontista.

Pioneista yksi on vasta kukkinut, parissa ollaan vielä nuppuvaiheessa. Pionipenkkiä ovat lähipuut tainneet alkaa liikaa varjostamaan.

vaalean vihreää kirjoitti...

Vaikea kuvitella, että sinulta loppuvat tehot kokonaan, ehkä kyse on vain pienestä huilihetkestä. :) Ja onhan tuolla ulkona mukavaa huiliakin.

Sanna kirjoitti...

Tessa. pelargoniat ovat järjestelykysymys. Pistokkaista lähtee.
Ei ne tehot kokonaan lopu. On pitänyt rillutella kylillä ja olla töissä tehokas. Ei sitä jokapaikassa jaksa ;)