perjantai 22. elokuuta 2014

Tavoittelemisen arvoinen ruokamuisto

Minulle monet tuoksut ovat avaimia muistoihin. Mautkin voivat toimia niin.  Jaan teille ruokamuiston mukaan toteutetun reseptin, koska se sopii hyvin elokuuhun. Minulle tämä keitto tuo mieleen syksyn kirpeän Nyhavnin, kahviloiden lämmittimien hehkun ja Kööpenhaminan ainutlaatuisen tunnelman. 

Myskikurpitsakeitto


Tarvitset vain nuo kuvan ainekset. Myskikurpitsoita on ilmestynyt ilokseni kauppoihin.Valkosipulia ja chilä maun mukaan. Itse käytin yhden kynnen ja noin 1/4 pienestä chilistä. 


Kurpitsa kuoritaan ja pilkotaan (poista siemenet) ja keitetään pehmeäksi sipulien, chilin ja kasvisliemen kanssa.  Keitto soseutetaan ja lisätään mustapippuria, loraus kermaa ja suolaa maun mukaan.


Päälle voi paahtaa vihreitä kurpitsansiemeniä pannulla hyvässä öljyssä (pähkinä- avocado-, oliivi-) chiliripauksen kanssa. Balsamicosiirappi on myös oiva seuralainen.


Täydellistä, samettista ja minulle pala Nyhavnia.

Teille mukavaa perjantaita!


1 kommentti:

Keskeneräinen kirjoitti...

Hyvä juttu! Pihassani on villiintynyt myskikurpitsa, joka levittäytyy yli koko kasvimaan peittäen kaiken alleen ja näyttää myös tekevän noin tonnin verran hedelmiä, arviolta (eivät ole vielä valmiita). Reseptejä varmaan tarvitaan tänä syksynä.