torstai 13. marraskuuta 2014

Paahdettu valkosipulikeitto

Keitot ovat helppoa ja hyvää perusruokaa. Tämä keitto sopii alkukeitoksi mainiosti.
Paahdetulle valkosipulikeitolle on monia reseptejä.

Itse halkaisen valkosipulin kahtia ja laitan sen folion sisään uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi tai kunnes leikkauspinta hieman tummuu.

Sitten kuullotan kattilan pohjassa voin ja oliiviöljyn seoksessa yhden sipulin ja kaksi pientä jauhoista perunaa pilkottuina.  Lisään päälle noin 6 dl kasvislientä ja keitän kypsiksi.


Paahtunut valkosipuli puristetaan sekaan ja keitto soseutetaan. Lisätään 1-2 dl kermaa, pippuria ja hieman suolaa, jos tarvitsee ja vaahdotetaan sauvasekoittimella oikein kuohkeaksi.


Päälle ehkä hiven balsamicokastiketta ja seuralaiseksi hyvä leipäpala. Tässä leipä on käytetty pannulla valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa.


Helppoa ja täydellistä!
Kannustan testaamaan.


2 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta. Täytyypä laittaa muistiin ja testata!

Sanna kirjoitti...

Tätä täytyy testata, kiitos reseptistä!