perjantai 24. huhtikuuta 2015

Key Lime Pie

Jo aiemmin löysin eräästä lehdestä houkuttelevan Key lime pien ohjeen. Minulla piti olla tänään vaatekutsut, mutta sairastuimme ja olemme pojan kanssa tartuntavaarallisia vieraille. Minä en kuitenkaan jaksa makailla koko päivää. Tätä olisin tarjonnut.


Key Lime pien historia ulottuu 1800-luvulle Floridaan, Key Westiin. Siellä kasvaa Key limejä. Sanotaan, että piirakka on kalastajien ja merimiesten herkku, sillä kondensoidusta maidosta ja limestä piirakka saatettiin ennen tehdä ilman uunia. Nykyohjeisiin on lisätty kananmunia ja piiras on hyvä paistaa.



Lehden reseptissä täytemassan ainesosissa oli kermaa. Työohjeessa kermaa ei kuitenkaan lisätty eikä missään googlettelemissani ohjeissa täytemassassa ollut kermaa. Niinpä jätin se pois.

KEY LIME PIE:
Pohja:
200g täysjyvädigestivejä
125g sulaa voita
1rkl sokeria (laitoin ruokosokeria)

Digestivet jauhetaan monitoimikoneessa ja sula voi lisätään taikinaan. Pohjataikina taputellaan irtopohjavuoan pohjaan ja hieman reunoille. Pohjalle on hyvä laittaa leivinpaperia irtoreunusta kiinnitettäessä. Pohjaa paistetaan 175 asteessa noin 10 min.


Täyte:
2 munaa
2 keltuaista
1 prk(397g) kondensoitua maitoa
1,25 dl limen mehua (n.5 limeä)
1 tl limen raastettua kuorta

Vatkaa sähkövatkaimella munat, keltuaiset ja limen kuori vaahdoksi n. 2 min.
Kaada sekaan limen mehu ja kondensoitu maito ja vatkaa vielä n. minuutti.
Kaada täyte pohjan päälle ja paista piirasta 45 min 175 asteessa. 
Jäähdytä ja laita kylmään.


Leivontavälineet saavat olla kauniita ja kivoja. Nykyisin on saatavilla edullisia, hauskoja ja kauniinvärisiä tarvikkeita jokaiseen makuun. 

Key Lime pie päällystetään joko kermavaahtopursotuksella tai uunissa käytettävällä marengilla. 
Minä en nyt päällystänyt millään.


Herkullista silti!


Ja hei, olen niin tyytyväinen uusiin tuoleihini. Ikean mustat tuolit ovat olleet jo pitkään Pakko saada-listallani ja viimein olin Ikeassa ihanan ystävän ihanan isolla autolla ja tuolit mahtuivat kyytiin.
Mihinköhän ne sijoittuvat?



6 kommenttia:

MarikaH kirjoitti...

Rakastan limeä, tätä pitää ehdottomasti testata. Ja ihanat kuvat :)

Tiina kirjoitti...

Nuo otuolit ON ihania! Samoja himoitsen minäkin, mutta sisällä ei ole tilaa ja ulkona ei ole kattoa niiden suojaksi. :(

Katja kirjoitti...

Key limepie on mun yksi suosikkipiiraistani. Aina yhtä hyvää. Ja ilman kermaa teen, täytteeseen vain munia, kondensoitua maitoa ja limen mehua.

Kerttuli/Parasta puutarhasta kirjoitti...

Key lime pie on tosiaan ihanaa, eikä kaipaa minustakaan sen kummempia höysteitä. Maistuu ihan sellaisenaan ja sopii varmasti hyvin nautittavaksi kipeänäkin, paranemisia teille!

Johanna Rintanen kirjoitti...

Slurp - epäreilun herkullisen näköistä kun täällä on kevätkevennys käynnissä ja totaalikieltäytyminen herkuista =( Mutta herkuttelua ja paranemisia sinne =)

Riina kirjoitti...

Kiitos tästä ohjeesta! Täytyykin kokeilla, on tullut syötyä tätä siskon luona Floridassa. Mutta ei ole tullut aiemmin vielä vastaan ohjetta.