torstai 16. heinäkuuta 2015

Uskomaton paikka - oma rakas piha!

Viimeiset kaksi viikkoa Villi piha on ollut parhaimmillaan. Onnekseni minulla on käynyt paljon puutarhavieraita, jotka ovat päässeet näkemään pionien mahtavan kukinnan. Pionit ovat romanttisen puutarhan kuninkaallisia. Nyt niitä riittää sisään asti ja samaan aikaan yltiöpastellin ja tuoksuvan tunnelman maksimoivat kukista raskaat pensasruusut.Puutarha on täynnä väriä ja tuoksua. Ilman puutarhavieraita en ehkä tajuaisi, miten hienolta kaikki näyttää. Kun saa palautetta ja ihmiset huokailevat ihastuneena, huomaa itsekin, että niin tosiaan, onhan tämän mahtavaa! Näkee itsekin muuta kuin vuohenputket ja repsottavat yksityiskohdat. Aion kutsua niin paljon puutarhavieraita, kuin vain on mahdollista. Kuljen sitten heidän perässään ja opettelen katsomaan ohitse epäkohdista, pelkkään kauniiseen. Suosittelen sitä kaikille muillekin kotipuutarhureille.


Kaikki pihat ovat mielestäni ihania. En ole koskaan käynyt puutarhassa, missä ei olisi edes jotakin viehättävää yksityiskohtaa. Aina tulee ajatuksia, visioita, elämyksiä. Jakakaa pihanne muiden kanssa. Se on yksi puutarhuroinnin parhaita puolia. Avointen puutarhojen päivänä meillä kävi niin paljon ihania ihmisiä, jotka kaikki saivat minut hymyilemään ja nauttimaan omasta pihastani itsekin enemmän. Kiitos jokaiselle kahdelle sadalle kävijälle! (n.200 vierasta!! Uskomatonta!)


Minulla on paljon pionikuvia, mutta tänään kuljin kameran kanssa etsien uusia paikkoja. Yritin katsoa sinne, mihin yleensä en katso. Ja jotenkin varautua siihenkin, että pionit ovat ensiviikolla mennyttä. Omassa pihassa voi löytää uusia näkökulmia. Vähän kuin elämässäkin. Kun vain katsoo!


Kauniita lehtiä, kissojen polkuja kuunliljaviidakossa, rauhaisia näkymiä. Lammen vesi on niin kirkasta, ettei erota ruusuja peilikuvistaan.


Kaikki vihreän sävyt...


Kaikki värit, tuhannet nuput...


Valkoapilat nurmikossa.


Katsokaa vain kauniiseen, ainakin välillä.

6 kommenttia:

Maria K kirjoitti...

Hyviä kuvakulmia! Mukava kun olet saanut niin paljon puutarhavieraita. Näkee uusin silmin omat istutukset, hienoa.

Riitta Jylhä kirjoitti...

Väliin sitä unohtaa, että oma piha on se ihanin paikka.

Susanna Vaahla kirjoitti...

Lumoavan kaunista puutarhassasi!
Niin monia viehättäviä kasveja ja yksityiskohtia!
Ja tuo kuva kissasta on niin herkkä!
Lempeitä kesätuulia täältä Mantelilaaksosta!

Marietta kirjoitti...

Hyvä vinkki :)

Emilie kirjoitti...

Ihania näkymiä. Hyvä tosiaan välillä vaihtaa katseen suuntaa. Kyllä siellä on kaunista!

Luomulaakso kirjoitti...

Kaunista on puutarhassasi. Itselläni vielä kovasti matkaa ennn kuin pihani on lähellekään sitä mitä toivon.

-Maria