sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

"Ka sehä on, ko ois maalima kirkastunt!"


Minulla on äärimmäisen harvoin sellaisia päiviä, että voin koko päivän tehdä, mitä haluan!
Tänään oli sellainen päivä. Ensimmäinen tavoite oli uni. Nukuinkin yli 9 tuntia. 
Ryhdyin jo aamusta ikkunanpesuun. Keikuin ulkona rakennustelineellä. Välillä ajoin nurmikkoa, söin hampurilaista, pesin taas iikkunoita ja ajoin lisää nurmikkoa.


Siteeraan otsikossa edesmennyttä isotätiäni, jonka kerrostaloasunnon kahta ikkunaa pesin useasti nuorena tyttönä. Ne ikkunat olivat usein pesuun ryhtyessä jo aika puhtaat. Meillä ei ollut. Pesin yhden ikkunan, jota en ollut pessyt ikinä. Siis olen asunut täällä kohta 19 vuotta! Pestävää toki jäikin vielä. Se on tässä talossa vähän extremehommaa, kun vanhat ikkunat eivät aukea niin, että ne voisi pestä turvallisesti sisältä talosta.


Kitkin myös hieman. Piti kuvata teille vuohenputken valtaamaa varjopuutarhaa, mutta valtaisa mäkäräisparvi hyökkäsi kimppuuni ja pakotti minut sisälle.


Eläimiä hoitelin myös. Penelope ja Yö ovat kotona. Ankat ovat viehättäviä lintuja ja hautomakone surisee täynnä ankanmunia.


Jokapäivä Penelope munii mökin olkipesään. Hautomaan se ei ole vielä alkanut ja luulen, ettei alakaan, kun se on rodultaan Cherry Valleyn liha-ankka. Mutta mistä sitä koskaan tietää.

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Mäkäräiset ovat saapuneet huomasin tänään, inhottavia pistiäisiä joiden paukamat kutisevat jumalattomasti.

Tiina kirjoitti...

Voi mun pitäis kans aloittaa ikkunanpesu. Läheinen kaivos vain työntää samaan tahtiin uutta pölyä puhtaille pinnoille, niin ei oikein jaksa motivoida se pesuhomma.

Ankat on ihania, mulla olisi kanojen lisäksi myös niitä, ja lampaita, ja ties mitä kaikkea, jos elämästä puuttuisi realismi. ;)

Riitta Jylhä kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta päivältä.