tiistai 9. elokuuta 2016

Kiitos viimeisestä!

Minulla ei ole kuvia Avoimien puutarhojen päivästä eikä juuri valmisteluistakaan.
Tunnelma oli muiden vuosien tapaan loistava. Ihmisiä oli paljon.
En pystynyt laskemaan vierailijoita, mutta automäärästä ja kiireestä päätellen ylitimme viime vuoden  yli 200 kävijää reilusti. Voisi olla, että jopa 300 kävijää vieraili Villissä pihassa.


Kaikkien kanssa ei mitenkään ehdi jutella. Mukaan mahtuu aina mieleenpainuvia vierailijoita ja kaikki ovat liikkellä iloisina ja innostuneella asenteella. Erityisesti lämmittivät monet herttaiset vanhat rouvat, koulun entinen opettajapariskunta ja mies, jolla oli kaivon katsomisen taito. Maakellarin märkyys selvisi.  Sen oven edessä on kahden vesisuonen risteyskohta. Kaivoin myös erään vieraan vaikutuksesta esiin perhoskasvikirjani. Olen vakaasti sitä mieltä, että syyshohdekukkien ja punahattujen aika on tulossa. Ja syrikkä on hankittava taas.

Päivästä jää aina positiivinen tunnelma ja into tehdä uusia asioita puutarhassa. Etukäteen ajattelin, että mitähän tästä tullee, koska minulla ei ollut lomaa koko kesänä? Täti teki, minkä suinkin ennätti ja minä pyörin perässä stressin kourissa. Kukaan ei kuitenkaan moittinut vuohenputkiviidakoitamme. 

Mietin jo, mihinköhän ajoittuu ensi kesän Avoimet puutarhat? Olisipa PIONIaikaan. Se olisi oikea Villin pihan herkkuajankohta!

6 kommenttia:

quu kirjoitti...

Olet aina mielessä kun ajelemme siitä teidän "ohi" isompaa tietä kohti anoppilaa. :) Avoimet puutarhat-reissulla kuulin monia kommentteja siitä kuinka vieraat miettivät oman puutarhansa avaamista ja se jos mikä on näin vieraasta kannustavaa.

Toivottavasti tapahtuma järjestetään vielä pioniaikaankin. :)

Ulla Pulla kirjoitti...

Oli taas kiva käydä ja ihailla miten jotkut jaksavat nähdä vaivaa ja avata sen kaiken myös toisille.. I like!

vaalean vihreää kirjoitti...

Mukavaa, että väkeä tuli paljon. Teillä on niin paljon kaunista katsottavaa, että ei vuohenputkia tule ajatelleeksi. Ja noin laajassa puutarhassa ei ehdi millään jokaista rikkaa huomioida.

Callista kirjoitti...

Kiitos kun saatiin käydä, oltiin ensi kertaa ja kyllä teillä vaan on upea ja valtava piha! Lapset tykkäsi eniten kyllä ankoista :) Ja kahvinkeittäjälle terveiset: oli erinomaista!

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Kiva kun päivä oli onnistunut. Meillä kävi vieraskirjan mukaan 190 vierailijaa. Juuri sopiva määrä. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta. Käyhän kurkkaamassa jos kiinnostaa. Mukavaa viikon jatkoa Pihakuiskaajan puutarhasta.

Koivikon Katveessa - Jenspa kirjoitti...

Kiitos, kun avasit puutarhasi yleisölle! <3 Oli kiva kierrellä pihallasi työkaverini kanssa. Vaikka tasoja oli, niin kyynärsauvojen kanssa pääsin hyvin kulkemaan. Löysimme vaikka mitä ihanuuksia. :D