perjantai 18. marraskuuta 2016

Hyggee ja sellasta!

Kuuntelin tänään aamulla kouluun ajellessa radiosta keskustelua Hygge-ilmiöstä.
Hygge on Tanskan ja Norjan kielen sana ja se tarkoittaa kotoisaa ja tunnelmallista nautintoon tähtävää elämäntapaa. Mukavuus ja paineettomuus lienevät kuvaavia termejä. Hyggessä viihtyminen on prioriteetti ja suorittaminen toissijaista. Normaalit arkipäivän asiat voidaan tehdä kauniisti ja erityisesti, viihtyen. Hygge on ikäänkuin tietoisuutta tavallistenkin asioiden hyvin olosta ja kauneudesta, hyvistä hetkistä.


Mietin siinä sateessa ja pimeydessä ajessani, että tämänkö takia tunnen suurta vetoa tanskalaisuuteen? Olen sielultani ultimatehyggeilijä. Suorittajapuoli minussa työntää välillä hyggeilijän komeroon, mutta alan voida huonosti, jos hyggeilijä on kaapissa liian kauan. Tanskalaisia sanotaan maailman onnellisimmaksi kansaksi. Anna Perho sanoi radiossa, että: " Tanskalaiset syövät pihviä ja juovat kaljaa, ilman, että joku kansanterveystieteilijä on vieressa soosottamassa, hyi hyi, huonoksi kansanterveydelle!" Tanskalaiset nauttivat elämästä. Esteettinen nautinto ja pyrkimys viihtymiseen näkyy hyvin monissa tanskalaisissa brändeissä. Pidän tanskalaisista vaatteista ja sisustustuotteista. Myös työ voi olla hyggeä, viihtymistä. Tätä olen miettinyt paljon viimeaikoina. Elämä on mennyt niin hyggeksi, että ihmetyttää... 

   

Kausalan asema on myös yhtä hyggeä! Asemalla myydään jatkossa tanskalaisia brändejä Iittiläisen paikallistuotannon kanssa sulassa sovussa!


Kuva: IBLAURSEN
  

Hygge on muuten aika ruma sana. Mutta sen merkitys on täynnä jotakin minulle läheistä ja tavoittelemisen arvoista jokaiselle. 

❤ LEPO
❤ PIENET NAUTINNOT
❤ TUNNELMA
❤ HYVÄ OLO
❤ KIIREETTÖMYYS
❤ SUORITTAMATTOMUUSEilen maalasin keskeneräisessä aseman puodissa myymälähyllyä pahviroskan keskellä. On ollut vesivahinkoa, kiirettä, ilkivaltaa, tiukkaa budjettia. Laitoin tuoksukynttilöitä palamaan, joululauluja soimaan ja sudin valkoista maalia raakalautahyllyyn ja söin välillä pipareita. Se oli ihanaa!

Huomaatteko? Olen varmasti piilotanskalainen!


4 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Okei, mulla on mennyt jotain ohi, mutta oletko perustanut oman puodin? Nettisivut olisi plussaa, että pääsen minäkin tilaamaan hygge-tuotteita😁

Pauliina Isopahkala kirjoitti...

On helppo ymmärtää hygge-innostusta. Voi, kunpa olisi jotenkin suomalaisten suuhun sopivampi, kuvaileva sana.

Sirkku kirjoitti...

Minäkin luin tuosta hyggesta, kuullostaa siltä, että olen juuri tuollainen..! Täytyypä tulla käväisemään, Kouvolan suunnalta kun ei oo matkakaan este...

Sini K. kirjoitti...

Hygge on hyvä asenne tulevalle vuodelle! Siinä on asenne kohdallaan :)

Haastan sinut kertomaan puutarhavuodestasi 2016 kahdellatoista kuvalla. Käy jättämässä linkki postauksestasi omaani, niin lisään sen mukaan haasteen vastaanottaneiden listaan.

Hyvää puutarhavuotta 2017!

Sini K.
Kasvihormoni-blogista

alkuperäinen haaste:
http://blogit.meillakotona.fi/kasvihormoni/kaksitoista-kuvaa-menneesta-vuodesta/