lauantai 14. tammikuuta 2017

Vihreää

Minulla ei oikeastaan viiteentoista vuoteen ole ollut juuri viherkasveja.
Lempikasvejani olisivat huonesaniaiset ja muratit, mutta ne kuolivat kasvi toisensa perään.


Nyt viimeisen vuoden aikana minulle on kuitenkin kertynyt useampi huonekasvi. Nimistä ei ole hajuakaan, mutta monet ovat viihtyneet. Vanhan talon ilmasto sopii niille.


Olen myös ehkä tullut pitkäjänteisemmäksi ja huolellisemmaksi niiden hoitamisessa.Luokissa, joissa on talvisin hyvin viileää, tuntuu olevan ihanteelliset olosuhteet. Ruukkuistutuksista sisään pelastettu murattikin on innostunut kasvamaan,


Eniten minua viehättävät nämä viuhkamaiset palmut. Eikä vähiten siksi, että niitä näki TV-sarja Downton Abbeyn saleissa.


Kultapalmua on muistettava kastella. Se ei ole, kuten jukkapalmut tai muuten kuivuutta sietävät palmumaiset huonekasvit, vaan haluaa itseasiassa juoda aika paljon.


Pelkään, että alan kohta viritellä ikkunalautoja. Niillä sitten on rivissä Saint Paulioita, kaktuksia, tyräkkejä ja kiinanruusun pistokastaimia. Semmoisia mummokasvirivejä.

Mutta toisaalta, eikä iso kiinanruusu olisi aika hieno?

7 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Vihreä on kaunista!

Varpuslintu kirjoitti...

Aika mukava määrä erilaisia kasveja! (Ensimmäisessä kuvassa näyttäisi olevan jonkinlainen viikuna, ja lisäksi noiden kuvien joukosta tunnistan ainakin rönsyliljan ja mahdollisesti lankaköynnöksen.) Mielestäni "mummokasvirivistöt" ikkunalaudalla ovat juuri ihania. Eivät ehkä erikoisen trendikkäistä tällä erää, mutta ehdottoman hienoja. :)

Varpuslintu / viikarivartti.blogspot.fi

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Kivasti erilaisia vihreän sävyjä huonekasveissasi, kauniita! Minulla säilyvät hengissä vain vaihtelevia oloja kestävät viherkasvit, koska niiden hoitaminen toisinaan unohtuu.

silmu kirjoitti...

Niin se taitaa tosiaan olla, että nykytalot ovat liian umpinaisia ja lämpimiä ja siksi huonekasvit(kin) oireilevat. Pieni viileys tekee itse kullekin hyvää, voihan sitä aina lämmitellä takan ääressä tai teekuppi kädessä :)
Kiinanruusu olisi ihan mahtava! Vielä kun sen saisi kukkimaan, olisi ihan mahtavaa. Mahtaisiko viileissä saleissasi viihtyä kamelia?

Minna kirjoitti...

Kannatan ikkunalautojen laittamista! Sinulla viihtyisivät esimerkiksi hurmaavat pelargonit ja tilaa olisi varmasti vaikka kuinka suurelle kokoelmalle :)

Maria kirjoitti...

Viherkasvit pitävät puutarhurin hengissä yli talven! Minullekin tuli viime keväänä pakottava palmuhimo ja nyt pitäisi hankkia käpypalmu, taidanpa heti huomenna hurauttaa Plantageniin, siellä taisi olla aletkin! Ihania kasveja sinulla ja koko teidän kotinne, oli ilo nähdä kokonaisuus telkkarissakin!

Irene Stenros kirjoitti...

Tuossa toisessa kuvassa näyttäisi olevan joku kissus. Kauniiseen kotiisi sopivat nuo viherkasvit niin hyvin. Muutamaan huoneeseen voisikin asentaa ikkunalaudat. Talvella on niin tylsää, kun ei pääse puutarhaan. Viherkasvien hoitaminen vähän helpottaa eroahdistusta pihasta. Viherkasvit himottavat minuakin juuri nyt. Leikkelin peikonlehdestäni pistokkaita juurtumaan, kun oli kasvanut niin suureksi.