keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Aubusson blue

 Sain Annie Sloan kalkkimaalin ylijäämäpurkin ystävältä. Heti tuli hirveä tarve maalata jotakin. Kaikenkirjava, kolhiintunut vitriinikaappi joutui koekaniiniksi.


En osaa käyttää sisustuksessa värejä tai olen niiden suhteen hyvin arka. Salin ja kirjaston puolella uskallan hieman irroitella, koska ne eivät ole jokapäiväisiä asuintiloja. 
Maalin väri on Aubussson blue. Ihana nimi, joka viittaa Ranskaan, villamattoihin ja vanhoihin seinäryijyihin. Sininenkään ei ole minun juttuni, mutta, mutta....


kultaisen tapetin kanssa yhdistelmä on aika kuninkaallisen oloinen. Kalkkimaali oli minulle ensikokeilu ja maalaaminen oli helppoa. Annie Sloanin maaleissa on mahtava pigmentti. Kertamaalaus riitti.


Pidän kovasti kalkkimaalin täyshimeästä pinnasta. Jään miettimään, vahaanko maalipintaa lainkaan?


Mieleeni tuli pari muutakin kalkkimaalilla takuuvarmasti kaunistuvaa kohdetta. Musta kalkkimaali olisi varmasti hienoa, samoin sellainen kylmä vaaleanpunainen tai hyvin himmeä vanha roosa.
Turkoosi? Mintunvihreä?
Huh sentään, tämähän menee kohta vallan mahdottomaksi värittelyksi!

Ps. BLOGIT.FI onkin uusi blogilista tai sen seuraaja? En vain ymmärrä miksei oman blogin listaus näy? Osaako joku neuvoa. Siellä VILLI PIHA nyt kuitenkin taas on.

2 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Minusta kaappi sai upean värin. Itse en henkilökohtaisesti pidä ollenkaan maalaamisesta, mutta sitäkin on tullu tehtyä ja mökillä minun pitäisi myös miettiä minkä värin saa siellä oleva koivukaappi.Mikä on saanut kipeää yhteen oveen niin pahasti, että on laitettava jotain kittiä tai jotain ennen maalia. Mutta hyvä värivalinta sinulta.

Aikku kirjoitti...

Kaappi on upean värinen,ja tuo kalkkimaali on peittävä,jos riitti yksi kerta maalaukseen!