perjantai 19. toukokuuta 2017

Nousussa tänään - vuohenputki ja rönsyleinikki

Päätin tänään kitkeä ja muokata yhden monta vuotta huolimattomalla hoidolla olleen istutusalueen. Helteessä ja vuohenputkiviidakossa iski turhautuminen. Ja ehkä jonkinlainen ylikuumeneminen.


Kesä tulee vauhdilla. Olen saanut yhden alueen huollettua ja tekimisen määrä meinaa pyörryttää.  Kitkeminen on kuitenkin palkitsevaa hommaa. Pala palalta perennapenkki siistiytyy. Tiedän, että vuohenputki pyrkii jo parissa päivässä pintaan, vaikka yrittää kuinka repiä juuret maasta. On kuitenkin helppo vaikka harata perennoiden välistä, kun on huolella kerran siivottu.


Olen laitellut instagramin tarinaan pikku videoita hommien etenemisestä.


Tämän vanhan ikkunan ympärillä on niin paha rikkakasvusto, että jouduin tältä päivältä luovuttamaan. Kaikkein vaikeinta ei toivottuja kasveja on saada pois vanhojen perennoiden juurialueilta. Joudun varmasti nostamaan ylös muutamia perennoita saadakseni tuon alueen kuntoon.Puutarhassa myös kukkii kokoajan enemmän. Kevätkaihonkukka on sinisintä, mitä on.


Jatketaan huomenna. Silloin onkin kiva juttu tiedossa.

1 kommentti:

Tarja kirjoitti...

Ärsyttävä vuohenputki. Sitä on melkein unohtanut sen talven aikana, nyt kun se nostaa päätään, niin tajuaa miten paljon sen eteen pitäisi tehdä töitä. Kevätkaihonkukan leviää suotuisalla paikalla tosi tehokkaasti, mutta onhan se ihana kevään sininen valopilkku. Meillä vasta 1. tulppaanit ovat auenneet.