maanantai 5. kesäkuuta 2017

Väkisin puutarhailua!

Tänään ei töiden jälkeen yhtään huvittanut. 
Pohdimme Täti Vihreän kanssa vaihtoehtoja hartaasti. Oli yrttejä istutettavana ja kaikenlaista.Ei vaan huvittanut, satoi ja kolotti joka paikkaan. Päädyimme kuitenkin pikaparantamaan eräiden syreenien juuristoalueen, jossa kasvoi rakasta ystäväämme vuohenputkea ja juolavehnää. Mätettiin maan pintaan paksu kerros jätepaperia, päälle painoksi hiekkaa ja päällimmäiseksi kerros kompostimultaa. Hetkessä tuli kaunista ja rikatonta.  Lehteä on niin paksulti, ettei sieltä hetkessä läpi kasveta. En kuvannut tylsän näköistä kohtaa tähän.


Päkällä kuormia ajellessa (Päkä= Avant pihatraktori) katselin puutarhan näkymiä eri kulmista. Vesisateessa ei viitsinyt kauaa heilua ja hevosiakin piti raahata edestakaisin laitumen ja tarhan väliä. Autot hiljentelivät katsomaan kun talutin eri suuntiin haluavia ponia ja hevosta yhtaikaa.


 Alkukesän vihreä on kyllä kaunista! Ja hevoseläimien mielestä maukasta. Hirveää papatusta piti pitää koko matka, etteivät ne raahanneet minua istustusalueisiin herkkujen toivossa.Instagramin tarinassa on alapihan parannetut istutusalueet pikaesittelyssä. Pääsen siirtymään yläpihalle seuraavaksi. Laskin alapihan pionit. Niitä on 54 yksilöä. Voin laskea yläpihan pionit seuraavaan postaukseen. Mennäänköhän yli sadan?


Hei käykäähän klikkaamassa seuraa-painketta BLOGIT .fi-sivustolla, kiitos!

9 kommenttia:

vaalean vihreää kirjoitti...

Uskomaton määrä pioneja. Teille mahtuukin useampia suuria istutusalueita. Tulppaanitkin ovat suloisia.

Maiju / Lempipäiväni tänään kirjoitti...

Upea puutarha! 😍

Nila kirjoitti...

Helkkari nyt iski kyllä kateus ja kaikessa laajuudessaan sun pionien takia. Minulla on ehkä 26 alkua mitkä on eri kokoisia. Ne on reservissä kasvamassa. Syksyllä olisi tarkoitus laittaa niille penkki. Se on peitettynä ollut 2 vuotta vuohenputkien takia. Kiinnostaa miten niitä on niin paljon ja ne kun on vielä niin isojakin.En tiedä miten minun käy seuraavan lukeman kuultua. Kuvaa ihmeessä niitä kun ne kukkivat, Ja mikä
on niiden tarina.

Sanna kirjoitti...

Kuvaan varmasti kyllästymiseen asti kukkivia pioneita. Tarina on sellainen, että olen kerännyt Pioneita 20 vuotta. Pariin kolmeen vuoteen en edes ole hankkinut uusia. Tai ehkä pari :) Pionilajikkeita olen tilannut ihanasta Pionien kodista, Taivassalosta sekä jopa ulkomailta. Pari vuotta sitten työkaveri hävitti oman pionipenkkinsä ja vastaanotin kaikki juurakot. Lajikkeita on niin paljon, että katson kyllä taimimyymälässä valikoiman, mutta tosi harvoin näkyy sellaisia, joita minulla ei ennestään olisi. Kokoelma karttuu vuosien myötä, vaikken koskaan ole ostanut kuin ehkä 6-8 pionia kesässä, silloin pahimpina keräilyvuosina. Tästä sainkin nyt innostuksen mennä käymään Pionien kodin sivulla, toivottavasti ei käy huonosti. Apua! ;)

Piparminttu kirjoitti...

Upeaa vehreyttä! 100 pionia kuulostaa pelkästään mahtavalta. Ja niiden kaikkien kukinta on vielä edessä!

Sanna kirjoitti...

Kiitos Piparminttu! Laskin tulta lajikelistauksestani, että 79 olisi luku, mutta joitain yksilöitä on useampia eikä toisten pihoista siirrettyjen lajikkeista ole tietoa. Olen kyllä saattanut myös unohtaa kirjata hankintoja. On kyllä ihanaa odotella pionien kukintaa. Toivon, ettei olisi hellejakso, sillä silloin kukat menevät ohitse hirvittävän nopeasti.

Cheri kirjoitti...

Pionejahan ei voi olla liikaa, mutta kunnioitettava määrä löytyy Villipihasta. Upealta näyttää muutenkin. Hepat ovat varmasti yhtä innoissaan kesästä kuin mekin.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Voi miten kivan vihreää ja vehreää on puutarhassasi. Uskomaton määrä pioneja. Odotan niiden kukinnasta kuviasi?

Kiitos vierailusta blogissani ja lämpimästi tervetuloa uudelleen.

Maria / Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Näyttää niin upealta ja rehevältä! Aivan mahtava puutarha sinulla, kuvissa ja livenä! <3